Pentru prima dată, Statele Unite au transferat fonduri confiscate de la un magnat rus, în Ucraina

0
190

Vorbim despre suma de aproximativ 5,4 milioane de dolari, care a aparținut omului de afaceri Konstantin Malofeev.

Konstantin Malofeev. Foto: Arhiva Adevărul

Konstantin Malofeev. Foto: Arhiva Adevărul

Statele Unite au anunțat transferul în Ucraina a circa 5,4 milioane de dolari confiscate de la omul de afaceri rus Konstantin Malofeev, a arătat vineri procurorul general al SUA, Merrick Garland, vorbind la un eveniment la Departamentul de Justiție al SUA, în prezența colegului său din Ucraina Andrey Kostin.

Astăzi anunț că am autorizat primul transfer al bunurilor rusești confiscate pentru utilizare în Ucraina”, a transmis CNN citându-l pe procurorul general al SUA.

Suntem recunoscători Statelor Unite pentru măsurile decisive și sprijin. Poporul ucrainean nu va uita niciodată acest lucru„, a spus Kostin ca răspuns.

Marți, conform Reuters, tribunalul din Districtul de Sud din New York a permis Departamentului de Justiție al SUA să confiște aproape 5,4 milioane de dolari aparținând lui Konstantin Malofeev, care „a încălcat sancțiunile impuse lui, continuând să organizeze activitatea presei pro-Kremlin în Europa. „

Malofeev se află pe lista de sancțiuni din SUA din 2014; în aprilie 2022, restricțiile americane asupra lui au fost extinse, în special asupra Transcapitalbank  „și asupra unei rețele globale de peste 40 de persoane și organizații” care au fost trecute pe lista neagră, presupunându-se că în spatele acestora s-ar afla Konstantin Malofeev. 

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here