Cum se circulă în țară. Ce drumuri au fost închise din cauza viscolului și unde au fost impuse restricții

0
301

Ninsorile viscolite au dat peste cap traficul în mai multe județe. Codurile galben și portocaliu de vreme rea au făcut ravagii pe șosele. A nins și a viscolit în noaptea de sâmbătă spre duminică, iar vizibilitatea a fost scăzută.

Circulație închisă pe mai multe drumuri FOTO Adevărul

Circulație închisă pe mai multe drumuri FOTO Adevărul

Încă de sâmbătă seara, cele mai mari probleme au apărut pe drumurile din centrul țării, în special în județele Sibiu și Buzău.

Conform Centrului INFOTRAFIC, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, este închisă circulația pe următoarele tronsoane de drumuri:

– A1 Sibiu – Deva, tronsoanele km 224 – 238 Boița – Sibiu și 254 – 292 Săliște – Cunța, județul Sibiu. Circulația rutieră a fost deviată pe DN1/DN7;

– DN 22 Râmnicu Sărat, județul Buzău – limita cu județul Brăila;

– DN 2B municipiul Buzău – limită județul Brăila.

Pe DN 2 Mărăcineni – Oreavul, județul Buzău și ieșire din municipiul Râmnicu Sărat – limită cu județul Vrancea, se circulă dirijat, controlat, cu antemergător.

Trafic restricționat (autovehicule cu masa mai mare de 7,5 tone)

– DN 22 limită județul Buzău – municipiul Brăila;

– DN 2B limită județul Buzău – municipiul Brăila.

Trafic restricționat (autovehicule cu masa mai mare de 3,5 tone)

– DN 2C Costești, județul Buzău – limită cu județul Ialomița.

Circulaţia este în continuare închisă pe DN 2B – limita judeţului Brăila cu municipiul Buzău şi DN 22 Gradiştea – Râmnicu Sărat, din cauza vremii nefavorabile, potrivit informaţiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Brăila, Ştefan Stoian.

„Pe DN 2B Brăila – Surdila Greci – limita de judeţ şi pe DN 22 Brăila – Gradiştea limita de judeţ se menţine restricţia de circulaţie pentru autovehicule cu masa totală maxim admisă mai mare de de 7,5 tone. Pe drumurile naţionale se intervine cu 23 utilaje”, a declarat Stoian, potrivit Agerpres.

Sectoarele de drumuri judeţene blocate sunt: DJ 203 Jirlău – limita de judeţ Buzău, DJ 203 A Galbenu – Vişani – Plăşoiu, DJ 203T Galbenu – Jirlău. Pe drumurile judeţene se intervine cu 16 utilaje.

Localităţile Salcia Tudor şi Cuza Vodă nu sunt alimentate cu energie electrică şi se intervine pentru remedierea problemelor.

DN106 A, închis pentru a permite utilajelor să deszăpezească

Și drumul judeţean 106 A Răşinari – Păltiniş a fost închis circulaţiei, duminică dimineaţă, pentru a permite drumarilor să îl deszăpezească, a anunţat purtătorul de cuvânt al societăţii de drumuri, Monica Iliescu.

DJ 106A Răşinari-Păltiniş este închis circulaţiei. Ninge abundent. Se acţionează cu trei utilaje cu lamă şi material antiderapant (până la această oră s-au folosit 35 tone material antiderapant). Numărul de telefon la care se poate apela pentru sesizări şi informaţii legate de starea drumurilor este 0269.210.884 (apelabil 24 ore din 24)”, a declarat Monica Iliescu.

Staţiunea Păltiniş este singura cu pârtii amenajate din judeţul Sibiu. 

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here