Dacia, mai tare ca Citroën în Franța

0
228

După ce a bătut o serie de recorduri la nivel european, Dacia s-a plasat pe locul trei al vânzărilor din Franța în luna februarie, după Peugeot și Renault. 

Sandero are succes în Franța

Sandero are succes în Franța

Mai mult, cu 11.900 de unități vândute, constructorul de la Mioveni a înregistrat luna trecută o creștere a vânzărilor pe piața franceză de + 33,9% ajungând astfel la o cotă de piață de 9,4%, depășind chiar și constructorul autohton Citroën care a livrat numai 9.137 de mașini (cotă de piață 7,2), conform largus.fr.

La clasamentul de modele, Dacia se află tot pe locul trei cu Sadero (4.717 unități nou înmatriculate), după Peugeot 208 și Renaul Clio, dar înainte de peugeot 308 și Citroën C3, arată cartegrise.com

Reamintim că aceste cote bune de vânzări din Franța din luna trecută vin după ce prin livrările de Sandero, Spring și Jogger, constructorul Dacia a obținut o triplă performanță la capitolul vânzări în Europa, în luna ianuarie a acestui an. Conform platformei Jato Dynamics, modelul Sandero s-a aflat pe locul unu după ce a livrat 20.863 de unități, cu o creștere de 18% față de același interval al anului trecut. Mașina produsă la Mioveni a fost urmată în clasament de Volkswagen T-ROC și Toyota Yaris.

Apoi, tot în luna ianuarie a acestui an, Spring a fost a doua cea mai înmatriculată mașină electrică din Europa. Modelul de la Dacia a fost ales de 4.242 de clienți, cu 35% mai mulți comparativ cu aceeași lună din 2022.

În fine, la capitolul modele noi intrate pe piață, în luna ianuarie Dacia a ocupat locul întâi cu modelul Jogger care s-a livrat către 6.939 de clienți. Modelul fabricat la Mioveni a fost urmat la mare distanță în top de Renault Austral (3.629 de unități) și Toyota Corolla Cross (3.483 de unități)

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here