Nicușor Dan: Majoritatea din CGMB funcționează și după demisia lui Ciucu de la șefia PNL București

0
199

Primarul General al Capitalei susține că majoritatea din Consiliul General al Municipiului București funcționează și după demisia lui Ciprian Ciucu din funcția de președinte al PNL București.

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei FOTO: Facebook

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei FOTO: Facebook

Ştiam că este o presiune din partea PSD pentru schimbarea majorităţii la Bucureşti. (…) La Bucureşti, avem o majoritate care funcţionează de după alegeri, o majoritate în care intră PNL, USR, PMP şi care a funcţionat, funcţionează. Eu fac eforturi ca ea să funcţioneze. (…) Avem discuţii pe proiecte şi mă aştept să funcţioneze”, a afirmat Nicuşor Dan la Prima TV, potrivit Agerpres.

Acesta a atras atenția cu privire la faptul că oamenii politici au responsabilități față de votanți și a precizat că are încredere în majoritatea din Consiliul General al Municipiului București. 

„Au existat alegeri. În alegerile astea a fost un primar care a avut o majoritate şi el e susţinut de un Consiliu care are o majoritate. Noi cu toţii avem o responsabilitate faţă de oamenii care ne-au votat. Am avut un program comun. Eu sunt optimist că această majoritate va funcţiona”, a adăugat acesta.

Nicușor Dan nu s-a pronunțat în ceea ce privește posibilitatea ca PNL să susțină candidatul PSD la alegerile pentru Primăria Capitalei din 2024.

„În esenţă cred că, aşa cum a fost şi acum patru ani şi aşa cum a fost şi acum opt ani, discuţia este dacă bucureştenii vor un primar PSD sau nu şi cu tot ce înseamnă primar PSD – să facă lucruri de mântuială, să dea bani pe fel de fel de prostii, cum ar fi diplomă de onoare la 50 de ani de căsătorie şi tipul ăsta de chestiuni, să vrea să lucreze cu companii municipale în loc să scoată pe piaţă. Acesta este PSD. Şi eu cred că există o majoritate în Bucureşti care nu vrea modul acesta de lucru. Cum vor reuşi partidele de dreapta să răspundă la această solicitare a publicului lor de dreapta? O să vedem. În 2020 ele au fost inteligente şi au reuşit să ajungă la un acord pentru candidaţii unici şi pentru candidat unic la Primăria Capitalei”, a afirmat acesta, potrivit Agerpres.

Acesta nu s-a pronunțat nici referitor la șansele sale pentru un nou mandat de primar general, precizând că mai sunt un an și opt luni până la alegeri: „Mai sunt foarte multe lucruri de făcut în administraţie şi bineînţeles că, fiind oameni politici, la momentul potrivit o să avem toate discuţiile care sunt necesare”.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here