Medic judecat pentru luare de mită, retrimis să lucreze în spital. Se ruga zilnic pentru bani

0
203

Medicul chirurg Gheorghe Neață, care este judecat pentru mai multe fapte de luare de mită de la pacienți, s-a întors la muncă, în Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu. 

Medicul Gheorghe Neață a revenit la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu

Medicul Gheorghe Neață a revenit la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu

Instanța de judecată a decis că acesta poate să-și desfășoare activitatea.

Admite contestaţia formulată de către contestatorul inculpat Neață Gheorghe împotriva încheierii penale nr. 24 din data de 13.03.2023, pronunţate de către Tribunalul Gorj în dosarul numărul 5225/95/2021/a5. Desfiinţează, în parte, încheierea penale nr. 24 din data de 13.03.2023, pronunţată de către Tribunalul Gorj în dosarul numărul 5225/95/2021/a5 şi pe fond rejudecând: Înlătura obligaţia prev. de art. 215 alin. 2 pct. 3 Cod procedură penală impusă contestatorului inculpat Neaţă Gheorghe prin încheierea nr.50 din data de 16.06.2022 pronunţată în dosarul nr. 5225/95/2021/a1.10 al Tribunalului Gorj, de a nu exercita profesia de medic. Menţine celelalte dispoziţii ale încheierii contestate, care nu contravin prezentei decizii”, a stabilit Curtea de Apel Craiova.

Medicul se ruga la Dumnezeu ca să-i dea mai mulți bani

Medicul chirurg este judecat luare de mită, fiind acuzat de condiţionarea actului medical. Neață este acuzat de 17 fapte de acest fel.

Anchetatorii au montat microfoane în cabinetul medicului. Acesta rostea în fiecare dimineaţă o rugăciune în care îi cerea ajutorul lui Dumnezeu pentru a-i da mulţi bani şi să fie ferit de procurori: „Suspectul N.G. ora conştient de activităţile sale ilicite, dovadă fiind şi o rugăciune pe care acesta o spunea în fiecare zi cu voce tare în cabinetul său: „Doamne. Maica Domnului, dă-mi sănătate, bani mulţi, bine lui A ….fereşte-mă de boală, fereşte-mă de procurori, …!”.

În 2021 el a fost reținut pentru luare de mită. După aproape doi ani de procese, Curtea de Apel Craiova a admis contestația lui Neață de a nu-și exercita profesia de medic, astfel că s-a întors la serviciu.

Medicul chirurg a fost implicat într-un caz de malpraxis, fiind obligat de instanţa de judecată să plătească despăguburi .

 în anul 1999, un pacient operat de medicul Neaţă a rămas paralizat pe viaţă. Ion Milconiu a venit la spital şi a fost operat de subocluzie intestinală. Intervenţia a fost făcută de medicul Gheorghe Neaţă. Acesta i-a făcut şi rahianestezia pentru că nu s-a prezentat un medic anestezist.

Neață a fost și directorul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, dar și consilier județean.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here