Premierul Rusiei va efectua o vizită în China: Acordurile pregătite de Moscova și Beijing

0
180

Premierul rus Mihail Mişustin va efectua o vizită în China pe 23 şi 24 mai, a anunţat vineri Ministerul chinez al Afacerilor Externe, citat de AFP.

Mihail Mișustin FOTO EPA-EFE

Mihail Mișustin FOTO EPA-EFE

„La invitaţia premierului Li Qiang, prim-ministrul Federaţiei Ruse Mişustin se va deplasa în vizită oficială în China, pe 23 şi 24 mai”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Wang Wenbin.

„Va fi discutată cooperarea ruso-chineză în domeniile economic şi comercial”, a informat Kremlinul.

„O atenţie specială va fi acordată industriei, energiei, infrastructurilor de transport şi agriculturii”, a adăugat Kremlinul, precizând că mai multe acorduri bilaterale urmează să fie semnate cu ocazia întâlnirii dintre Li Qiang și Mihail Mișustin.

Mişustin se va deplasa totodată la Shanghai pentru a participa la un forum economic chinezo-rus, transmite AFP, potrivit Agerpres.

La mijlocul lui martie, la finalul unei întrevederi la Moscova, liderul chinez Xi Jinping şi omologul său rus Vladimir Putin au salutat intrarea într-o „nouă eră” a relaţiilor „speciale” dintre ţările lor.

China nu a condamnat public intervenţia militară a Rusiei în Ucraina, spre deosebire de majoritatea marilor puteri mondiale.

În schimb, a trimis săptămâna aceasta un emisar în Europa, cu scopul declarat al unei „reglementări politice a crizei ucrainene”. După ce s-a aflat marţi şi miercuri în Ucraina, emisarul Li Hui este aşteptat în Polonia vineri, înainte de a se deplasa în Franţa, Germania şi Rusia.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here