Primarul controversat al unei comune din Gorj, rămas fără mandat. Este acuzat de luare de mită

0
105

Prefectura Gorj i-a încetat mandatul lui Ionuț Silviu Stan (PNL), primarul comunei Albeni, pe motiv că nu își mai poate îndeplini atribuțiile. Acesta este judecat pentru fapte de corupție, fiind acuzat de luare de mită.

Ionuț Silviu Stan și-a pierdut funcția de primar SURSA Facebook ISS

Ionuț Silviu Stan și-a pierdut funcția de primar SURSA Facebook ISS

Pentru că se află sub control judiciar și nu poate intra in contact cu mai mulți angajați din Primărie, martori în dosar, primarul Stan nu putea intra în sediul primăriei.

Ordinul de încetare a mandatului poate fi contestat în instanța de judecată.

Secretarul comunei Albeni a întocmit un referat către Prefectura Gorj, deoarece, potrivit Codului Administrativ, mandatul primarului încetează de drept dacă se află în „imposibilitatea exercitării funcţiei din cauza unei boli grave, certificate, sau a altor motive temeinice dovedite, care nu permit desfăşurarea activităţii în bune condiţii timp de 6 luni, pe parcursul unui an calendaristic”.

Referatul a fost aprobat de cătere prefectul județului Gorj, Iulian Popescu, a emis ordinul de încetare a mandatului primarului din Albeni.

La conducerea localității Albeni a rămas viceprimarul Cristinel Țîrcomnicu, de la PNL, care a primit atribuții de primar.

Primarul a încercat să scape de controlul judiciar

Primarul Stan a contestat la Curtea de Apel Craiova măsura controlului judiciar dispusă împotriva lui de judecătorii gorjeni, dar cererea acestuia a fost repsinsă: „În baza art. 206 C.p.p. respinge ca nefondată contestaţia formulată de inculpatul Stan Silviu Ionuţ împotriva încheierii nr. 60 din data de 12.07.2023 pronunţată de Tribunalul Gorj”, a decis instanța Curții de Apel Craiova.

Pe durata acestei măsuri preventive, primarul nu avea voie să comunice, direct sau indirect, cu martorii din dosar, fiind vorba de majoritatea salariaților din primărie. Din acest motiv, Stan nu s-a putut întoarce la primărie.

Trimis în judecată pentru luare de mită și alte infracțiuni

Ionuț Silviu Stan a fost trimis în judecată pentru luare de mită, instigare și divulgare de informații secrete de serviciu și trafic de influență.

Potrivit procurorilor, Stan a cerut și a primit sume de bani pentru a angaja diverse persoane. Un asistent medical a fost angajat la Primăria Albeni, în schimbul unor sume de bani, bărbatul depunând un denunț.

Chiar primarul recunoaște într-o înregistrare video că a luat bani. Asistentul medical și alți angajați din Primăria Albeni au fost folosiți de fostul primar la construcția vilei sale din municipiul Târgu Jiu.

Ulterior, primarul a intrat în comflict cu acesta și, ca drept pedeapsă, îl trimitea pe jos în cele mai îndepărtate sate pentru a-i consulta pe localnici.

Aceleași tip de pedepse le-a aplicat și altor salariate din Primărie, tot pentru a se răzbuna, care era trimise în cătune aflate mulți kilometri depărtare pentru a colecta taxele locale.

Primarul Stan a închis Centrul medical de permanență din localitate, pentru că a intrat în conflict cu doctorița de la această unitate și a închis biblioteca din localitate pentru a o obliga pe bibliotecară să plece acasă.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here