Ceaiul care reduce stresul și anxietatea. Ce alte beneficii mai are

0
112

Mușețelul, una dintre cele mai cunoscute plante pentru ceai, are nenumărate beneficii asupra sănătății. Iată de ce ar trebui să bei zilnic câte o ceașcă de ceai, conform Real Simple. 

Mușețel

Mușețelul este un antioxidant puternic. Foto: Arhivă

Te ajută să ai un somn odihnitor 

Într-adevăr, ceaiul de mușețel este o băutură excelentă pe care o poți bea după cină sau cu o oră înainte de culcare. Pe lângă aroma sa florală și lipsa cofeinei, acesta este folosit de mult timp în scopuri medicinale și este cunoscut pentru efectele sale relaxante. 

Mușețelul conține peste 120 de substanțe chimice, inclusiv apigenina, un antioxidant care favorizează apariția somnului. 

Are proprietăți antiinflamatorii 

Mușețelul este o excelentă băutură cu proprietăți antiinflamatorii. Reducerea inflamațiilor în organism se traduce printr-un risc mai mic de dureri gastrointestinale, artrită, boli autoimune, depresie și multe alte probleme cronice. 

Conține flavonoizi 

Anumiți antioxidanți din ceaiul de mușețel, precum flavonoizii, contribuie la sănătatea inimii prin reducerea riscului de apariție a bolilor cardiovasculare. De-a lungul anilor, flavonoizii au fost studiați pentru a evalua eficiența în scăderea tensiunii arteriale și a colesterolului, inclusiv a colesterolului „rău”, LDL.  

Deși ceaiul de mușețel este benefic pentru sănătatea inimii în multe feluri, acesta poate crește riscul de hemoragii pentru persoanele care iau anticoagulante. 

Favorizează relaxarea și reduce stresul și anxietatea 

Datorită proprietăților sale calmante și capacității de a combate insomnia, ceaiul de mușețel poate reduce foarte eficient stresul și anxietatea. După cum știți foarte bine, insomnia și stresul merg mână în mână.  

Ajută la menținerea unui nivel mai scăzut al zahărului din sânge 

Deși consumul de ceai de mușețel nu este în niciun caz un înlocuitor al medicamentelor pentru diabet, cercetările au indicat că acesta ajută la menținerea unui nivel mai scăzut al zahărului din sânge. 

Conține quercetină, un antioxidant care stimulează sistemul imunitar 

Acest polifenol are, de asemenea, beneficii antibacteriene, antivirale și antimicrobiene dovedite, care ajută la stimularea sistemului imunitar. De asemenea, cercetările au scos la iveală proprietățile anticancerigene promițătoare ale quercetinei, inclusiv reducerea proliferării celulelor canceroase. 

Susține buna funcționare a sistemului digestiv 

Ceaiul de mușețel are proprietăți antiinflamatorii, antispastice și carminative, care previn formarea de gaze în intestin. 

Ameliorează durerile menstruale 

Cu toate că sunt necesare studii suplimentare, unele dintre acestea au arătat că ceaiul de mușețel poate ajuta la ameliorarea durerilor menstruale. 

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here