LIVE TEXT | Stare de război în Israel. Forțele de securitate au eliberat o secție de poliție ocupată de militanți. Spital atacat în cursul nopții cu rachete de Hamas

0
126

Polițiști și soldați din cadrul Forțelor de Apărare Israeliene (IDF) au reușit să elibereze secția de poliție din Sderot, potrivit purtătorului de cuvânt al poliției districtului de sud, citat de CNN. 

Sistemul antirachetă Iron Dome FOTO: Shutterstock

Sistemul antirachetă Iron Dome FOTO: Shutterstock

Forțele de intervenție au folosit un buldozer pentru a putea intra în secția de poliție în care s-au baricadat militanții Hamas. Potrivit săptămânalului Jewishpress, 20 de polițiști au fost uciși de către teroriști în interiorul secției. 

Aproximativ 10 „teroriști” au fost „neutralizați” după ce forțelor de intervenție le-a fost ordonat să readucă secția de poliție, în care 

teroriștii s-au baricadat„, înapoi sub control „prin orice mijloace„, a spus purtătorul de cuvânt citat de CNN.  

UPDATE 04:32 Hamas continuă atacurile împotriva Israelului. Peste 250 de persoane au fost ucise, 1.590 rănite și alte zeci au fost răpite și duse în Fâșia Gaza

Autoritățile israeliene au confirmat că cel puțin 300 de persoane au fost ucise, peste 1.590 au fost rănite și alte zeci au fost capturate într-o ofensivă fulgerătoare a mișcării Hamas în sudul și centrul Israelului, notează Ynetnews.com. Detalii aici. 

Sistemul antirachetă Iron Dome respinge atacuri ale Hamas.

UPDATE 03:59 Amnesty International face apel la forțele de securitate israeliene și grupurile armate palestiniene să protejeze civilii

 Amensty International lansează apel la forțele de securitate israeliene și grupurile armate palestiniene trebuie să depună toate eforturile pentru protejarea viețile civililor în locurile unde se duc lupte din Israel și teritoriile palestiniene pe fondul numărului mare de civili morți. Detalii aici.

UPDATE 03:44 Israel: Centrul Medical Barzilai atacat cu rachete de HAMAS | VIDEO

Mișcarea Hamas a lansat un atac cu rachete împotriva Centrului Medical Barzilai din orașul Ashkelon, aflat în sudul Israelului, provocând pagube importante. Din fericire, nu au fost raportate victime în urma acestui atac. Atacul arată încă o dată natura conflictului în curs și amenințarea constantă cu care se confruntă civilii din Israel. Detalii aici. 

Israel în stare de urgență FOTO: Shutterstock

Israel în stare de urgență FOTO: Shutterstock

Potrivit Ynetnews.com, Centrul Medical Barzilal primise mai devreme în cursul zile 182 de persoane rănite în urma atacurilor declanșate de mișcarea Hamas.

UPDATE 03:44 Blinken, i-a cerut lui Abbas să intervină pentru a restaura calmul și cere condamnarea atacurilor din Israel

Secretarul de stat american, Antony Blinken, i-a cerut președintelui Autorității Palestiniene, Mahmoud Abbas, „să continue şi să intensifice măsurile pentru a restabili calmul şi stabilitatea în Cisiordania” ocupată, potrivit unui comunicat al Departamentului de Stat, notează AFP, scrie Agerpres.  

Antony Blinken FOTO: EPA-EFE

Antony Blinken FOTO: EPA-EFE

Șeful diplomației americane „a reiterat condamnarea fără echivoc a atacurilor teroriste ale Hamas împotriva Israelului şi a chemat toţi liderii din regiune să le condamne„, potrivit comunicatului.  

UPDATE 02:58 Israelul a extins „situația specială de securitate” la întregul teritoriu țării

Ministrul israelian al Apărării Yoav Gallant a extins „situația specială de securitate” la întregul teritoriu al Israelului, potrivit biroului său de presă. Măsura le va permie Forțelor de Apărare Israelului (IDF) să ofere dispoziții civililor și să închidă locurile publice după necesitățile de securitate, a spus biroul de presă al ministrului, potrivit CNN.

UPDATE 23:57 Imagini de la localnici cu al treilea atac al Hamas cu rachete împotriva Israelului 

Localnici din Israel au postat filmări cu cel de-al treilea val de atacuri cu rachete din cursul nopții.

UPDATE 23:54 Forțele de securitate au neutralizat un militant la graniță

Forțele de Apărare Israeliană au făcut publice imagini cu un atac aerian asupra unui terorist care se deplasa în viteză pe o motocicletă lângă granița cu Fâșia Gaza.

UPDATE 23:12 Ce se ascunde în spatele atacului Hamas din Israel?

Analistul militar israelian Yigal Levin sugerează că atacul asupra țării sale de către teroriștii din grupul Hamas nu poate fi decât o distragere a atenției. Detalii aici. 

Militanții Hamas s-au infiltrat în Israel FOTO: Profimedia

Militanții Hamas s-au infiltrat în Israel FOTO: Profimedia

„Există o mare probabilitate ca invazia din Fâșia Gaza să fie doar o manevră de diversiune”, explică expertul.  

Războiul Hamas împotriva Israelului amintește de începutul războiului de la Yom Kippur din octombrie 1973, scrie The Spectator, care subliniază că infiltrarea teroriștilor indică greșeli grave de calcul ale serviciilor speciale israeliene și ale armatei israeliene. Detalii aici.

UPDATE 23:11 Convoi de tancuri israeliene se îndreaptă spre fâșia Gaza

Potrivit informațiilor care circulă pe social media mai multe convoaie de tancuri ale armatei israeliene se îndreaptă spre Fâșia Gaza. 

UPDATE 23:01 Bilanțul actualizat cu privire la atacurile israeliene

Potrivit informațiilor actualizate până la această oră, gruparea Hamas a lansat mai mult de 3.000 de rachete împotriva Israelului. Peste 20 de comunități din sudul țării au fost atacate de teroriști, care au intrat peste oameni în case și au masacrat civili. Teroriștii au răpit mai mulți civili și militari israelieni pe care i-au dus în Gaza. Până acum sunt înregistrate cel puțin 200 de persoane decedate și mai bine de 1,400 de răniți. 

UPDATE 21:07 Momentul în care avioanele israeliene lovesc în plin Turnul Palestinei din Gaza, surprins în direct de jurnaliști VIDEO

Momentul în care avioanele israeliene au lovit Palestine Tower a fost surprins în direct la postul de televiziune Al Jazeera, în timp ce reporterul Youma Al Sayed transmitea evenimentele din Orientul Mijlociu. Detalii aici.

UPDATE 20:43 Momentul în care avioanele israeliene lovesc în plin Turnul Palestinei din Gaza, surprins în direct de jurnaliști VIDEO

Gruparea islamistă palestiniană Hamas a lansat sâmbătă, 7 octombrie, un atac fără precedent asupra Israelului, trăgând mii de rachete din Fâșia Gaza în Israel, în timp ce zeci de luptători s-au infiltrat prin granița puternic fortificată în mai multe locații pe calea aerului, terestru și maritim.   Detalii aici.

Război pe străzile Israelului FOTO: Profimedia

Război pe străzile Israelului FOTO: Profimedia

Ofensiva a surprins țara complet nepregătită și reprezintă un „eșec istoric” pentru serviciile de informații israeliene, potrivit expertului în Orientul Mijlociu David Khalfa, citat de France 24.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here