O navă şi echipajul, daţi dispăruţi în Marea Neagră, după o furtună puternică. Căutarea celor 12 marinari e imposibilă

0
67

O navă şi cei 12 membri ai echipajului său sunt daţi dispăruţi în Marea Neagră, în largul coastelor de nord-vest ale Turciei, în urma unei furtuni violente, au anunţat duminică autorităţile turce, conform AFP, citată de Agerpres.

FUrtună pe Marea Neagră. FOTO arhivă Captură YouTube

FUrtună pe Marea Neagră. FOTO arhivă Captură YouTube

„Nava Kafkametler, sub pavilion turcesc, a trimis un semnal de ajutor astăzi, la ora 10.29 (…) Eforturile noastre de a contacta nava şi echipajul acesteia au rămas fără răspuns”, a anunţat Direcţia Generală pentru Afaceri Maritime, un organism de stat turc care depinde de Ministerul Transporturilor.

Ultimul semnal a fost dat de navă în largul oraşului Eregli, în nord-vestul Turciei.

„Din cauza vremii nefavorabile, în prezent este imposibil să se ajungă la locul (în care se află) nava sau să se stabilească un contact vizual apropiat. Eforturile de căutare şi salvare cu vehicule aeriene şi maritime vor fi lansate de îndată ce vremea o va permite”, a adăugat Direcţia Generală Maritimă.

La bord se află 12 marinari

Doisprezece marinari se află la bordul cargoului care transporta ferosiliciu din portul Temriuk din Rusia către Aliaga din Turcia.

În ultima sa comunicare cu autorităţile turce, căpitanul a declarat că nava pluteşte în derivă spre un dig din largul coastei Eregli.

Vânturi violente şi furtuni au lovit duminică mai multe zone din Turcia, în special în nord-vest.

O altă navă a fost ruptă în două

O altă navă, care arbora pavilionul Camerunului, s-a rupt în două din cauza valurilor violente în Eregli, după ce întregul său echipaj a fost evacuat în siguranţă.

Vântul puternic şi ploile au provocat, de asemenea, inundaţii şi pagube în Sile şi Garipce, două oraşe de coastă la Marea Neagră, în apropiere de Istanbul, fără a provoca victime sau răniţi.

  Amintim că o ambarcațiunea s-a scufundat în noaptea de sâmbătă spre duminică în portul Tomis, iar vântul puternic, care a suflat cu peste 100km/h, a făcut imposibilă salvarea sa.  

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here