Cât vor cheltui românii pentru masa de Revelion. Tot carnea de porc este în topul preferinţelor

0
155

În rândul românilor, masa de Revelion este, de cele mai multe ori, la fel de importantă ca masa de Crăciun. Astfel, cei mai mulţi dintre ei plătesc sume considerabile în supermarket pentru ca nimic să nu lipsească la festinul dintre ani.

Supermarket SURSĂ Arhiva Adevărul

Supermarket SURSĂ Arhiva Adevărul

Reporterii ,,Adevărul” au discutat cu reprezentanţii unui mare magazin din Iaşi, dar şi cu mai mulţi clienţi prezenţi în supermarket, despre bugetul alocat pentru masa de Revelion. 

Bugetul alocat este între 500 şi 1.000 de lei

Clienţii care au stat de vorbă cu reporterii ,,Adevărul” susţin că pentru masa de Revelion cheltuiesc sume cuprinse între 500 şi 1.000 de lei, pentru ca nimic să nu lipsească în noaptea dintre ani.

,,Masa de Revelion costă la fel ca cea de Crăciun. Cheltuim aproape o mie de lei pentru mâncare şi băutură, sucuri, şampanie. Este o sumă mare, dar nu este Revelionul în fiecare zi. Dacă este posibil, încercăm să fim mai economi, mai avem vin de casă, pălincă, ţuică, o vişinată. Dar tot trebuie să cumpărăm preparate din carne, carne de porc pentru friptură, sarmale şi alte preparate„, a precizat un client prezent într-un supermarket din Iaşi.

,,Carnea de porc este cea mai căutată”

Reprezentanţii marilor magazine susţin că, la fel ca de Crăciun, vedeta de pe masa de Revelion este tot carnea de porc. Totodată, vinurile spumante sunt şi ele la mare căutare în rândul românilor.

,,Carnea de porc este unul dintre cele mai cumpărate produse în această perioadă a anului. Toţi clienţii vor să aibă acest produs pe masa de Revelion. Totodată, la fel ca în fiecare an, şampania, vinul spumant, sunt produse extrem de căutate şi de cumpărate. Nu ştim cu exactitate ce buget alocă românii pentru masa de Revelion dar, cu siguranţă, în decembrie oamenii plătesc mai mult pentru alimente decât în orice altă lună din an”, spun reprezentanţii unui mare magazin din Iaşi.

Potrivit acestora, pe lângă carnea de porc şi şampanie, dulciurile sunt şi ele foarte cumpărate, mai ales platourile cu prăjituri sau fursecuri

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here