Șoferița, biberonul pentru copil și polițistul local. Cum s-a încheiat interacțiunea la o staționare pe avarii

0
75

O femeie care a parcat neregulamentar mașina pe o stradă din municipiul Blaj, județul Alba, a fost amendată de poliția rutieră cu 400 de lei. Șoferița i-a spus polițistului local că a oprit pentru a-i da biberonul fetiței sale mici.

Femeia a fost amendată de un polițist local FOTO Adevărul

Femeia a fost amendată de un polițist local FOTO Adevărul

Acest lucru nu l-a impresionat pe agent care a scris procesul verbal și a sancționat-o pe femeie pentru staționare neregulamentară într-o zonă interzisă. Femeia a contestat procesul verbal, dar nu a reușit să-l convingă nici pe magistratul care a judecat speța.

Aceasta a spus în fața magistratului că a oprit mașina pentru a-i da biberonul fetiței sale, traficul fiind oricum blocat în acel moment. Evenimentul a avut loc în prima lună a anului 2023, iar o decizie a fost dată un an mai târziu.

„Femeia a arătat că în data de 11.01.2023, pe str. Eroilor, întrucât traficul era blocat, a oprit timp de aproximativ 3 minute cu avariile aprinse și motorul pornit pentru a-i da fetiței ei biberonul, fără a bloca însă circulația. A mai arătat că i-a adus la cunoștință agentului constatator că nu intenționează să staționeze și se va pune în mișcare, dar acesta i-a întocmit procesul verbal de contravenție contestat, se arată în motivarea instanței”, se precizează în acțiunea depusă de șoferiță la Judecătoria Blaj.

Șoferița a cerut avertisment

În 19 ianuarie 2024, instanța a pronunțat prima hotărâre. Magistratul a considerat ca fapta femeii trebuie taxată și că un avertisment scris nu este de ajuns și că trebuie amendată pentru ca aceasta să înțeleagă ce reguli a încălcat.

Instanța apreciază că aplicarea sancţiunii avertismentului nu este o măsură care să asigure o protecţie adecvată valorilor sociale protejate. Instanţa constată că numai sancţiunea amenzii este de natură să asigure caracterul preventiv educativ al sancţiunii, avertismentul nefiind în măsură să atingă gradul de severitate şi prevenţie necesar împiedicării săvârşirii unor fapte similare de către petentă pe viitor”, a susținut judecătorul. 

Prin urmare a respins plângerea contravențională formulată de petenta Andreea M. și a menținut procesul verbal încheiat de Poliția Locală Blaj în 11 ianuarie 2023. Femeia poate contesta hotărârea la instanța superioară.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here