Connect with us

Actualitate

Paris 2024 promite să fie o ediţie unică a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice, dincolo de sport!

Publicat

pe

Paris 2024 promite să fie o ediţie unică a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice, dincolo de sport!

Cu 150.000 de locuri de muncă înfiinţate şi venituri de până la 10,7 miliarde de euro, acest eveniment internaţional major reprezintă o şansă extraordinară pentru Franţa şi pentru economia acestei ţări, spune Radu Puiu, analist financiar în cadrul XTB România. 

Foto: Arhiva Adevărul

În comunicările oficiale ale organizatorilor s-a subliniat faptul că Jocurile Olimpice vor crea o infrastructură pe termen lung şi vor lăsa o „moştenire solidă, cu o abordare solidă şi favorabilă cetăţenilor„. În acelaşi timp, Paris 2024 oferă mari oportunităţi pentru mediul de afaceri, având în vedere că multe companii vor beneficia de mii de contracte în valoare totală de 5 miliarde de euro.

Jocurile de la Paris din acest an ar putea creşte oportunităţile de afaceri şi beneficiile cu o valoare cuprinsă între 5,3 şi 10,7 miliarde de euro. Cel mai important eveniment sportiv pe plan global este, potrivit organizatorilor, şi „o ocazie excepţională de a încuraja activitatea economică, de a promova Franţa, teritoriile şi know-how-ul său, de a dezvolta turismul şi de a-şi spori influenţa internaţională. Companiile îşi vor exporta expertiza, o vor demonstra şi o vor pune în practică în timpul Jocurilor. Într-adevăr, întregul sector economic al ţării va beneficia pe deplin de efectul Jocurilor Olimpice: locuri de muncă, investiţii, consum„.

Cât de mare este, de fapt, impactul economic al Jocurilor Olimpice?Totuşi, chiar aşa să fie situaţia?

Pe măsură ce ne apropiem de Jocurile Olimpice şi Paralimpice de la Paris, apar tot mai multe întrebări care gravitează în jurul impactului economic real. Una dintre ele este aceea dacă evenimentele sportive majore aduc cu adevărat un impuls economic pentru oraş şi ţara gazdă sau dacă vor face ca toate costurile să fie mai ridicate. A fost subliniată ipoteza conform căreia Jocurile Olimpice ar trebui să aducă un impuls necesar economiei franceze în vremuri marcate de inflaţie şi de criza costului vieţii, pe măsură ce turiştii şi investitorii vin în capitală.

Potrivit lui Radu Puiu, analist financiar în cadrul XTB România, istoria ne arată că Jocurile Olimpice au ajuns să reprezinte, de cele mai multe ori, o „gaură financiară„. Acest lucru se datorează faptului că multe dintre ţările gazdă ajung să cheltuiască mulţi bani pentru infrastructuri specializate care au utilitate limitată după eveniment. În multe dintre cazuri, „subestimarea costurilor şi promisiunea excesivă a beneficiilor” au drept rezultat faptul că oraşele gazdă rareori ating pragul de rentabilitate.

E drept, profiturile s-au dovedit a fi posibile în istoria Jocurilor Olimpice moderne, dar nu se compară cu minusurile. Atunci când politicienii promovează găzduirea Jocurilor Olimpice, ei aduc adesea în discuţie oportunităţile de angajare, în special în industria construcţiilor şi a ospitalităţii. La rândul lui, comitetul de organizare Paris 2024 susţine că evenimentul va fi «o pârghie de stimulare a activităţii şi a ocupării forţei de muncă», datorită celor peste 181.000 de locuri de muncă mobilizate. Această cifră include atât locurile de muncă înfiinţate special pentru această ocazie şi poziţiile care există deja, dar care vor fi implicate în desfăşurarea evenimentului sportiv„, explică Radu Puiu.

Pentru a se derula în cele mai bune condiţii, comitetele olimpice se bazează foarte mult pe voluntari – vor fi 45.000 în această vară la Paris, iar aceştia, prin definiţia postului pe care îl ocupă, nu sunt plătiţi. În plus, o parte dintre aceste locuri de muncă deschise special în perioada Jocurilor Olimpice ar putea reprezenta, de fapt, oportunităţi de angajare pe perioadă determinată şi care, ulterior, se pot transforma în disponibilizări. O altă prezumţie des întâlnită este aceea că un asemenea eveniment de amploare este favorabil turismului. În acest sens, opiniile sunt mixte, subliniază analistul financiar XTB. Exemple în această privinţă sunt multe: Londra, Beijing şi Salt Lake City au înregistrat scăderi în ce priveşte turismul, în anii în care s-au desfăşurat Jocurile Olimpice.

Pe de altă parte, alte oraşe au înregistrat o creştere, cum ar fi Barcelona, la începutul anilor 1990. În această privinţă, trebuie ţinut cont şi de contextul istoric şi social al regiunilor. Europa era după căderea blocului comunist, iar o mare parte din populaţie nici nu se putea gândi la călătorii. În plus, nivelul de trai pe plan global era mult mai redus decât astăzi, iar infrastructura nu era la fel de dezvoltată. În plus, la momentul respectiv, oraşul catalan Barcelona nu se putea compara cu popularitatea actuală a Parisului – capitala celei mai vizitate ţări din lume. În cazul oraşelor cu un turism foarte dezvoltat – aşa cum este Parisul -, efectul net al găzduirii unui astfel de eveniment nu este exact, pentru că turiştii veniţi pentru Olimpiadă vor înlocui, în mare măsură, turiştii sezonieri, care oricum ar fi vizitat capitala Franţei. Astfel, efectul economic pe care Jocurile Olimpice îl vor avea va fi, probabil, neglijabil.

Conform studiilor, în timpul Jocurilor Olimpice din 2012 de la Londra au fost mai puţini turişti în oraş decât în verile anterioare, argument ce susţine această ipoteză.

Un studiu de impact a fost realizat în 2016, înainte ca Jocurile să fie atribuite Parisului, de către Centrul francez pentru dreptul şi economia sportului. Acesta a estimat că efectul economic este aşteptat să se încadreze într-un interval foarte larg, de la 5,3 miliarde de euro la 10,7 miliarde de euro, cu un procent cuprins între 25% şi 34% generat de turism. Intervalul larg de oscilaţie ne arată numărul ridicat de necunoscute care pot modifica semnificativ datele acestei ipoteze. Criza inflaţionistă şi contextul internaţional sunt doar două exemple dintre acestea.

Care sunt companiile care îşi asociază imaginea cu Paris 2024?

Pe lângă sportivii care vor urca pe podium în această vară, companiile care sponsorizează Jocurile Olimpice s-ar putea alătura învingătorilor. Totuşi, nu putem înainta o estimare exactă cu privire la efectul financiar asupra companiilor. Câştigul nu este unul financiar pentru aceste companii, ci mai degrabă, pentru brand în sine. Aceste firme îşi consolidează poziţia şi imaginea prin asocierea cu un eveniment global cu notorietate istorică„, mai arată Radu Puiu

.LVMH a acceptat să devină sponsor premium al Jocurilor Olimpice de vară din 2024 de la Paris, acesta fiind primul acord de acest gen pentru conglomeratul de lux. Contractul investeşte 150 de milioane de euro în Jocurile Olimpice şi Paralimpice, cel mai mare angajament de sponsorizare al unei companii. LVMH este singurul jucător din domeniul luxului printre partenerii premium ai Paris 2024 – ceilalţi sunt banca franceză BPCE, compania de telecomunicaţii Orange, grupul energetic francez EDF, grupul francez de hipermarketuri Carrefour şi grupul farmaceutic francez Sanofi. În paralel, printre partenerii internaţionali la nivelul Comitetului Olimpic Internaţional se numără producătorul elveţian de ceasuri Omega şi gigantul de comerţ electronic Alibaba.

Ce observăm din această listă? Numeroase companii franceze au fost interesate să se implice în acest eveniment, susţinând organizarea unuia dintre cele mai importante evenimente sportive pe pământul francez. Unele mărci LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SE au fost parteneri oficiali ai unor competiţii globale, inclusiv producătorul de ceasuri Hublot, care a fost cronometrul oficial al Cupei Mondiale de fotbal. Dar aceasta este prima sponsorizare a conglomeratului de lux condus de Bernard Arnault„, subliniază analistul financiar XTB.

Acordul „va contribui la creşterea atractivităţii Franţei în întreaga lume„, a declarat CEO-ul companiei Bernard Arnault într-o postare oficială. Se aşteaptă, de asemenea, ca Berluti să îmbrace delegaţia franceză pentru diferitele ceremonii. Chaumet, bijutier deţinut de LVMH, va concepe medaliile olimpice şi paralimpice; casele de vinuri şi băuturi spirtoase Moët Hennessy îşi vor oferi produsele în cadrul programelor de ospitalitate din timpul evenimentului, iar Sephora va fi partener pentru ştafeta torţei olimpice. Air France a încheiat un acord pentru a deveni aşa-numitul sponsor de nivel 2, ceea ce va contribui la o mai mare vizibilitate a mărcii şi la câştigarea de noi clienţi, aşa cum a declarat într-un interviu, directorul general al grupului, Ben Smith: „Este o modalitate excelentă pentru Air France de a arăta ce are mai bun şi de a ajuta la prezentarea punctelor forte ale Franţei şi ale Parisului. Credem că riscul unui randament negativ al investiţiei este aproape zero„.

Caracterul patriotic al acestor iniţiative a fost clar subliniat în cadrul declaraţiilor oficiale ale reprezentanţilor companiilor franceze, fiind o carte la îndemână, care trezeşte emoţie pe plan naţional.

Un alt exemplu al importanţei pe care brandurile mari o oferă acestui tip de evenimente este parteneriatul de lungă durată al Coca Cola cu Jocurile Olimpice. Această relaţie a început în 1928 şi, de atunci, gigantul a devenit cel mai longeviv partener, cu o prezenţă constantă. Aceasta este, astfel, o asociere de 96 de ani care continuă să prospere.

Potrivit lui Radu Puiu, companiile au înţeles că în societatea actuală, o asociere cu un eveniment global precum Jocurile Olimpice ar fi o decizie care le avantajează – fiecare având propriile motive. „Astfel, găzduirea Jocurilor s-ar putea să nu reprezinte chiar «aurul olimpic» conform aşteptărilor, ci mai degrabă statele ar trebui să fie mulţumite de «prinderea podiumului». Adevăraţii câştigători ar putea fi, de fapt, o parte din sponsori, care îşi consolidează poziţia pe plan internaţional şi utilizează această oportunitate pentru a-şi dezvolta brandul„, spune Radu Puiu, analist financiar al XTB.  

Comentarii Facebook

Actualitate

Cine este vinovat pentru scurgerea de informații militare către un jurnalist. „Nu l-am văzut pe acest ratat în grup”

Publicat

pe

Cine este vinovat pentru scurgerea de informații militare către un jurnalist. „Nu l-am văzut pe acest ratat în grup”

Michael Waltz, consilier pe probleme de securitate națională al lui Donald Trump, a spus marți că își asumă „responsabilitatea deplină” pentru crearea unui grup de chat pe Signal, unde oficiali de rang înalt au discutat informații sensibile, fără să știe că un jurnalist era printre participanți.

Michael Waltz FOTO Profimedia

Declarația lui Waltz vine la o zi după ce Jeffrey Goldberg, redactorul-șef al revistei The Atlantic, a dezvăluit că a fost adăugat din greșeală într-un grup privat de pe Signal, unde se aflau vicepreședintele JD Vance, secretarul apărării Pete Hegseth, secretarul de stat Marco Rubio și alte figuri proeminente. Acolo, oficialii discutau „detalii operaționale” despre atacurile plănuite împotriva rebelilor Houthi din Yemen, transmite The Guardian.

Potrivit relatării lui Goldberg în The Atlantic, Waltz l-ar fi invitat din greșeală în grup. Jurnalistul a rămas neobservat o perioadă, timp în care membrii cabinetului prezidențial au discutat politici și au coordonat un val de bombardamente. Incidentul reprezintă o breșă extraordinară de securitate, iar criticii susțin că a pus în pericol siguranța națională.

Presat de Laura Ingraham de la Fox News, Waltz și-a asumat responsabilitatea pentru crearea grupului Signal, dar a încercat să se disculpe, l-a insultat pe Goldberg și a afirmat că nu poate explica cum s-a produs greșeala.

„Este jenant, da. Vom afla exact ce s-a întâmplat”, a spus Waltz, adăugând că s-a consultat cu Elon Musk: „Avem cele mai bune minți tehnice care analizează cum s-a produs această situație.”

Când Ingraham l-a întrebat „ce angajat este responsabil” pentru adăugarea lui Goldberg în grupul de Signal, Waltz a răspuns: „Nu este vina unui angajat. Îmi asum întreaga responsabilitate. Eu am creat grupul. Este treaba mea să mă asigur că totul este coordonat.”

Întrebat cum a ajuns numărul lui Goldberg în grup, Waltz a răspuns: „Ți s-a întâmplat vreodată să ai un contact salvat sub un nume, dar cu un alt număr? … Evident că nu l-am văzut pe acest ratat în grup. Părea că este altcineva. Dacă a făcut-o intenționat sau s-a întâmplat printr-un mijloc tehnic necunoscut, este ceva ce încercăm să aflăm.”

Waltz nu a oferit nicio dovadă că Goldberg ar fi putut „intenționat” să ajungă în acel grup.

Waltz a susținut, de asemenea, că nu-l cunoaște pe Goldberg și nu a schimbat mesaje cu el, numindu-l „scursura de jos a jurnaliștilor” și criticând presa pentru că se concentrează pe acest scandal.

Trump l-a apărat pe Waltz în timpul unui interviu pentru NBC. „Michael Waltz a învățat o lecție și este un om bun”, a spus Trump, care a specificat că consilierul pentru securitate națională nu va fi concediat din cauza incidentului.

Comentarii Facebook
Citeste in continuare

Actualitate

Dolarul, sub presiune din cauza politicilor lui Trump. Ce riscuri sunt pentru România

Publicat

pe

Dolarul, sub presiune din cauza politicilor lui Trump. Ce riscuri sunt pentru România

Creșterea economică a Statelor Unite dă semne de slăbiciune, iar perspectiva unei recesiuni devine din ce în ce mai plauzibilă.

Creșterea economică a Statelor Unite dă semne de slăbiciune

Politicile comerciale ale președintelui Donald Trump, inclusiv declarațiile prin care minimalizează riscul de recesiune, au amplificat incertitudinea atât pe piețele internaționale, cât și în rândul companiilor românești cu parteneriate comerciale în SUA.  

Ce spun datele economice

În ciuda aparențelor, inflația în SUA pare să scadă. În luna februarie, inflația anuală a coborât la 2,8%, sub estimările de 2,9%, iar inflația de bază a ajuns la 3,1%, față de o prognoză de 3,2%. Este pentru prima dată din iulie 2024 când ambii indicatori înregistrează scăderi simultane.

Pentru 2025, estimăm o inflație de 3% în SUA – un nivel încă departe de ținta Rezervei Federale. Totuși, acest lucru reflectă o economie rezilientă, susținută de cererea internă și de creșterile salariale care continuă să stimuleze activitatea în mai multe sectoare”, explică Alin Latu.

Care este riscul unei recesiuni

Indicele GDPNow al Fed-ului din Atlanta, care urmărește în timp real evoluția PIB-ului, a scăzut la niveluri similare celor din perioada lockdown-ului din pandemie. Temerile privind un nou război comercial i-au determinat pe importatorii americani să-și crească stocurile. Mai mult, investitorii americani au achiziționat, într-un singur trimestru, lingouri de aur în valoare de miliarde de dolari – un semn clar de neliniște.

Am revizuit în scădere prognoza pentru primul trimestru la 1,9% (anualizat), față de consensul de 2,2%. Pentru întregul an 2025, estimăm că economia SUA va crește cu doar 1,8%, sub proiecția inițială de 2,3%, dar încă peste nivelul anticipat pentru zona euro – în jur de 1%”, adaugă Alin Latu, country manager România și Ungaria în cadrul iBanFirst.

Dolarul pierde teren

Riscul major pentru economia americană îl reprezintă o corecție prelungită pe bursă, care ar putea destabiliza sectorul financiar. Fondurile de investiții au vândut masiv acțiuni în prima parte a anului, în special din sectorul tech. Între 7 și 10 martie, vânzările au atins cel mai ridicat ritm din ultimii patru ani. În doar trei săptămâni, indicele S&P 500 a pierdut peste 5,3 trilioane de dolari în capitalizare bursieră.

Pe fondul acestor evoluții, dolarul american a continuat să se deprecieze. Investitorii internaționali se orientează către Europa, susținută și de un amplu plan de investiții aprobat recent de Parlamentul Germaniei, ceea ce a dus la întărirea monedei euro.

„Pentru companiile românești implicate în comerțul internațional cu SUA, această incertitudine subliniază importanța agilității financiare. Diversificarea piețelor, controlul strategic al costurilor și protecția împotriva riscului valutar devin esențiale pentru menținerea competitivității”, subliniază Alin Latu.

Comentarii Facebook
Citeste in continuare

Actualitate

Ce culoare are vinul care poate predispune femeile la cancer. Rezultatele suprinzatoare ale unor studii

Publicat

pe

Ce culoare are vinul care poate predispune femeile la cancer. Rezultatele suprinzatoare ale unor studii

Specialiștii au studiat efectele consumului de vin asupra apariției cancerului. Mai precis, au comparat efectele vinului alb și ale vinului roșu asupra organismului și, mai ales, riscul reprezentat de acestea în dezvoltarea anumitor tipuri de cancer.

Vinul alb este preferat la mesele cu carne de pui FOTO arhiva

Este cunoscut faptul că, în general, consumul excesiv de alcool poate crește riscul apariției unor forme de cancer. 

Conform recomandărilor, femeile nu ar trebui să consume mai mult de două unități pe zi, adică maximum o halbă de bere, iar bărbații cel mult 3-4 unități pe zi, adică două halbe de bere. În plus, specialiștii spun că trebuie făcută o pauză de 2-3 zile pe săptămână la consumul de alcool. Există opinii care indică consumul moderat de vin ca fiind sănătos. Tocmai de aceea, specialiștii au realizat un studiu prin care au încercat să vadă care tip de vin poate fi mai periculos atunci când vorbim de riscul apariției cancerului. 

Ce spun specialiștii despre cancer și consumul de vin

Cercetătorii de la Brown University School of Public Health, Brown University Warren Alpert Medical School și Harvard Medical School au realizat un studiu amplu privind vinul și creșterea riscului de apariție a cancerului. Au fost luate în calcul și cele două categorii principale, vinul alb și roșu. Este vorba despre 42 de studii, printre care 22 de cercetări de control a cazului, 20 de categorii de indivizi supuși meta-analizei, dar și alte studii țintite pe anumite tipuri de cancer, printre care cel de colon, pulmonar, de sân și de piele.

Cel puțin în cazul cancerului de colon și al cancerului pulmonar este cunoscut faptul că un consum abuziv de alcool, pe o perioadă mai lungă de timp, poate fi o cauză. În urma studiului s-a ajuns la concluzia surprinzătoare că, la modul general, consumul responsabil de alcool nu poate fi asociat cu o incidență mai crescută a cancerului și nici nu s-a putut face o diferențiere clară între vinul și vinul roșu. Adică, nu există un tip anume de vin care predispune la apariția cancerului.

Femeile mai sensibile la consumul de vin alb

Lucrurile s-au schimbat, însă, substanțial atunci când a venit vorba de cercetări specifice, pe anumite categorii de subiecți. Dacă la modul general nu a putut fi sesizată o legătură între consumul de vin și creșterea riscului de apariție a cancerului, când studiile s-au concentrat pe eșantione diferite de subiecți, în funcție de sex, lucrurile s-au schimbat. Astfel, s-a ajuns la concluzia că un consum de vin alb la femei poate crește riscul de cancer. Mai precis, s-a constatat o creștere cu 22% a incidenței de cancer de piele la femeile care consumau vin alb în mod regulat. În schimb, cercetătorii nu au observat vreo asociere între riscul de cancer de piele la consumul de vin roșu.

Totodată, bărbații nu au risc de cancer crescut la consumul de vin alb. Alte studii au arătat că femeile au o sensibilitate sporită, în general, la consumul de alcool. Băutul, mai ales excesiv, de vin alb și roșu poate fi un factor de risc pentru apariția cancerului de sân. Unele păreri indică faptul că vinul roșu, în cantități limitate și nu des, poate avea efecte benefice asupra sănătății, datorită prezenței taninului cu un potențial antioxidant mai mare.

Ce legătură există între consumul de alcool și cancerul de piele

Așa cum au observat specialiștii, consumul excesiv de vin înseamnă și un risc mai crescut pentru apariția cancerului de piele. În special la femei. „Una dintre explicații este aceea că un consum excesiv de alcool poate fi legat de comportamente de risc. Adică expunere prelungită la soare și apariția arsurilor sau folosirea insuficientă a cremelor de protecția solară”, explică unul dintre specialiștii implicați în studiu pentru Medical News Today.

Cu toate aceste, nici specialiștii nu au găsit o explicație clară privind această legătură. „Nu este foarte clar de ce vinul alb este un factor cheie în această situație. Studiile indică că este nevoie de mai multă cercetare în acest domeniu pentru a înțelege mecanismele care stau în spatele acestui fenomen”, adaugă același cercetător. 

Aceiași specialiști au identificat faptul că una dintre componentele vinului roșu, numit resveratrol, ar avea proprietăți anti-cancerigene. Aceasta este însă doar o cercetare preliminară, fără concluzii clare. 

Comentarii Facebook
Citeste in continuare

Stiri calde

Cine este vinovat pentru scurgerea de informații militare către un jurnalist. „Nu l-am văzut pe acest ratat în grup” Cine este vinovat pentru scurgerea de informații militare către un jurnalist. „Nu l-am văzut pe acest ratat în grup”
Actualitateacum 3 ore

Cine este vinovat pentru scurgerea de informații militare către un jurnalist. „Nu l-am văzut pe acest ratat în grup”

Michael Waltz, consilier pe probleme de securitate națională al lui Donald Trump, a spus marți că își asumă „responsabilitatea deplină”...

Dolarul, sub presiune din cauza politicilor lui Trump. Ce riscuri sunt pentru România Dolarul, sub presiune din cauza politicilor lui Trump. Ce riscuri sunt pentru România
Actualitateacum 8 ore

Dolarul, sub presiune din cauza politicilor lui Trump. Ce riscuri sunt pentru România

Creșterea economică a Statelor Unite dă semne de slăbiciune, iar perspectiva unei recesiuni devine din ce în ce mai plauzibilă....

Ce culoare are vinul care poate predispune femeile la cancer. Rezultatele suprinzatoare ale unor studii Ce culoare are vinul care poate predispune femeile la cancer. Rezultatele suprinzatoare ale unor studii
Actualitateacum 13 ore

Ce culoare are vinul care poate predispune femeile la cancer. Rezultatele suprinzatoare ale unor studii

Specialiștii au studiat efectele consumului de vin asupra apariției cancerului. Mai precis, au comparat efectele vinului alb și ale vinului...

20 de protestatari implicați în violențele de la BEC au fost reținuți de procurori 20 de protestatari implicați în violențele de la BEC au fost reținuți de procurori
Actualitateacum 18 ore

20 de protestatari implicați în violențele de la BEC au fost reținuți de procurori

Nouă persoane au fost reținute în urma unor percheziții desfășurate de polițiști și jandarmi în București, Ilfov și Dâmbovița, în...

A fost actualizată lista celor mai periculoase boli infecțioase care ar putea pune omenirea în pericol A fost actualizată lista celor mai periculoase boli infecțioase care ar putea pune omenirea în pericol
Actualitateacum 23 de ore

A fost actualizată lista celor mai periculoase boli infecțioase care ar putea pune omenirea în pericol

Lista bolilor care reprezintă cea mai mare amenințare la adresa sănătății publice mondiale a fost actualizată. Este vorba despre 24...

Daca aveti nevoie de o masina serviciul de rent a car Otopeni poate fi solutia ideala Daca aveti nevoie de o masina serviciul de rent a car Otopeni poate fi solutia ideala
Actualitateacum o zi

Daca aveti nevoie de o masina serviciul de rent a car Otopeni poate fi solutia ideala

Călătoria spre București devine mult mai accesibilă și confortabilă atunci când ai la dispoziție un mijloc de transport care să...

Un japonez care a stat 46 de ani pe culoarul morții a devenit milionar după ce a fost declarat nevinovat Un japonez care a stat 46 de ani pe culoarul morții a devenit milionar după ce a fost declarat nevinovat
Actualitateacum o zi

Un japonez care a stat 46 de ani pe culoarul morții a devenit milionar după ce a fost declarat nevinovat

Un japonez condamnat la moarte pentru o crimă cvadruplă a fost declarat nevinovat în septembrie anul trecut, iar marți, 25...

Publicitate

Parteneri

Citește și:

Top Stiri Nationalul.ro

Copyright © 2024 - ZIARUL NATIONALUL Toate drepturile rezervate. Răspunderea juridică, civilă și penală, pentru conținutul materialelor publicate pe site-ul nationalul.ro este purtată exclusiv de către autorul acestora. CONTACT: contact@nationalul.ro