Un sudanez care îi ameninţa pe poliţişti cu un cuţit de măcelărie, ucis la Paris cu 20 de focuri de armă

0
110

Un bărbat de naţionalitate sudaneză care, în noaptea de vineri spre sâmbătă, i-a ameninţat cu un cuţit de măcelar pe poliţişti în Paris a fost împuşcat mortal de forţele de ordine, informează AFP şi EFE.

Polițiștii francezi l-au anihilat pe atacator FOTO Getty Images

Polițiștii francezi l-au anihilat pe atacator FOTO Getty Images

Surse din cadrul Parchetului au confirmat informaţia dezvăluită de site-ul Actu17 şi de Le Parisien, potrivit cărora individul, născut în ianuarie 1984, nu avea antecedente penale în Franţa, anunță Agerpres.

Actu17 a explicat că totul a început în jurul orei 3:00 dimineaţa la staţia de tramvai Butte du Chapeau Rouge din arondismentul 19, în nord-estul capitalei Franţei, când din motive necunoscute bărbatul a început să se ia la ceartă cu o persoană pe care o abordase, a scuipat-o şi a ameninţat-o cu cuţitul pe care-l ţinea ascuns sub haină.

Victima acelui atac a reuşit să scape şi i-a povestit ce s-a întâmplat unui bărbat cu care s-a intersectat şi care s-a dovedit a fi angajat al entităţii de transport metropolitan RATP.

Oamenii legii au fost alertaţi rapid, iar la faţa locului au sosit patru agenţi din cadrul brigadei anti-criminalitate care i-au ordonat individului să arunce arma. La faţa locului au sosit mai mulţi poliţişti care au încercat să-l reţină pe bărbat, dar el s-a năpustit asupra lor, moment în care patru agenţi au deschis focul şi l-au împuşcat de douăzeci de ori.

Poliţiştii au tras abia după ce au folosit în zadar un pistol cu electroşocuri, potrivit parchetului, care a deschis o anchetă. Serviciile de urgenţă i-au acordat bărbatului primul ajutor, dar nu au reuşit să-l resusciteze.   

Atac cu armă albă soldat cu trei răniţi, într-o gară din Paris. Un suspect a fost reţinut

Un bărbat suspectat că a agresat cu o armă albă câteva persoane, pe 3 februarie 2024, într-o gară din Paris, a fost reţinut de poliţie, care nu a precizat deocamdată motivul atacului, potrivit AFP, citată de Agerpres.

Atacul a avut loc în jurul orei 7 GMT în gara Lyon din sud-estul Parisului.

O persoană a fost rănită grav, dar viaţa nu îi este în pericol. Alte două persoane s-au ales cu răni uşoare, potrivit unui bilanţ provozoriu anunţat de poliţie.

„Suspectul nu ar fi strigat în timpul acţiunii. El le-a prezentat poliţiştilor un permis de conducere italian”, a adăugat o sursă din poliţie.   

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here