Rusia a extins lista oficialilor cărora li se interzice accesul în țară, după sancţiunile Uniunii Europene

0
109

Ministerul de externe de la Moscova a anunţat vineri că a extins semnificativ lista oficialilor din Uniunea Europeană cărora li se interzice accesul în Rusia, ca reacţie la cel mai recent pachet de sancţiuni decise la Bruxelles împotriva unor persoane fizice şi juridice ruse, transmite Reuters.

FOTO Shutterstock

FOTO Shutterstock

Cele 27 de state membre ale Uniunii au aprobat miercuri a 13-a rundă de sancţiuni împotriva Rusiei: pe lista neagră au fost incluse aproape 200 de nume noi de entiăţi şi persoane acuzate că au contribuit la înarmarea forţelor ruse împotriva Ucrainei ori s-au implicat în răpirea unor copii ucraineni, conform Agerpres.

Moscova respinge acuzaţiile şi a comunicat vineri că „Uniunea Europeană îşi continuă eforturile sterile de a crea presiuni asupra Rusiei prin măsuri restrictive unilaterale”. Ministerul de externe rus a apreciat că astfel de acţiuni sunt „ostile” şi a precizat că va aplica noi interdicţii de acces unor reprezentanţi ai organismelor judiciare şi comerciale europene care au acordat asistenţă militară Ucrainei, reprezentanţilor unor instituţii ale UE implicaţi în urmărirea penală a oficialilor ruşi şi celor care au colectat date în sprijinul ideii de a confisca active de stat ruseşti.

Pe lista de interdicţii a Rusiei figurează şi reprezentanţi ai Consiliului Europei, parlamentari din statele Uniunii Europene, membri ai Adunării Parlamentare a OSCE (Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa) şi ai Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, arată comunicatul ministerului.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here