Fostul președinte brazilian îl dă în judecată pe Lula da Silva pentru defăimare

0
153

Fostul președinte brazilian Jair Bolsonaro a înaintat o plângere împotriva actualului preşedinte Luiz Incio Lula da Silva, cerând scuze şi despăgubiri pentru că ar fi sugerat că a luat mobilier din reşedinţa prezidenţială când a părăsit funcția, a anunţat sâmbătă avocatul său, notează AFP, scrie AGERPRES.

Jair Bolsonaro FOTO: EPA-EFE

Jair Bolsonaro FOTO: EPA-EFE

O cerere de „daune morale” a fost înaintată împreună de fostul preşedinte şi de soţia sa Michelle în faţa unui tribunal din capitala Braziliei, conform documentului transmis AFP de avocatul Fabio Wajngarten.

Miercuri, guvernul brazilian a susținut că „261 de obiecte” din palatul prezidenţial lipseau în ianuarie 2023, data la care preşedintele Lula a preluat funcția.

Atunci când s-a mutat în reşedinţa prezidenţială din Brasilia, Lula s-a plâns că a dispărut mobilier.

„Dacă erau ale lui (Bolsonaro), avea un motiv să-i ia, dar sunt lucruri publice. Nu ştiu de ce a trebuit să ia patul”, a afirmat Lula atunci.

Fostul cuplu prezidenţial i-a cerut actualului președinte să-şi „retragă afirmaţiile în aceeaşi proporţie cu prejudiciul pe care l-a provocat”. Aceștia au mai cerut daune de 20.000 de reali (aproximativ 4.000 de dolari) care să fie plătite unui ONG.

Soţii Bolsonaro au avut reședința în Palatul Alvorada din 2019 până în 2022.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here