Declaratie provocatoare si instigatoare a unuia din liderii Al-Qaeda

0
946
  • Potrivit postului Realitatea TV, într-o înregistrare video care a fost dată publicității, ieri 22 Ianuarue 2018, Khalid Batarfi-unul dintre lideri Al-Qaeda din aripa Yemen a apreciat că decizia lui Donald Trump este ”o declarație a unui nou război Evrei-Cruciați”.De asemenea,a mai afrmat „cã fiecare musulman are datoria de a elibera orașul sfânt”, arată grupul de monitorizare SITE, citat de publicatia Times of Israel.

Decizia lui Donald Trump nu rămâne indiferentă grupării Al-Qaeda. Liderul Khalid Batarfi (aripa Yemen) a făcut un apel la musulmanii de pretutindeni să se revolte și să ucidă evreii și americanii, ca răspuns la ceea ce a decis Donald Trump, de a recunoaște Ierusalimul drept capitala Israelului.

”Niciun musulman nu are dreptul să cedeze Ierusalimul, indiferent de ce se întâmplă. Numai un trădător ar renunța și ar ceda! Să se ridice (musulmanii) și să îi atace pe evreii și americanii de peste tot”, spune Khalid, într-un clip de 18 minute, intitulat ”Datoria noastră față de Ierusalimul nostru”.
Aceste declarații de război vin după ce Donald Trump a decis să mute ambasada SUA la Ierusalim, recunoscând acest oraș, în mod oficial, drept capitală a Israelului.
Declaraţia că Donald Trump va recunoaşte Ierusalimul drept capitală a Israelului, în sens contrar deceniilor de prudenţă americană în acest dosar şi în ciuda avertismentelor liderilor din regiune care se tem de o izbucnire a violenţei, a  fost recunoscută ca un act de mare curaj. „Orice recunoaştere a Ierusalimului drept capitală a Israelului este un “casus belli” pentru liderii palestinieni, care consideră că Ierusalimul de Est, anexat de Israel în 1967, trebuie să fie capitala statului la care ei aspiră”, nota AFP.

Sursa foto :http://evz.ro

Redactia ziarului Criteriul National

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here