Rujurile de buze – arma femeilor

0
1127
Ruj cu ulei de argan

Un procent ridicat de barbati acorda atentie, in primul rand,  machiajului buzelor, iar femeia, cunoscand acest lucru, incearca sa le distinga mai ales prin nuantare. Rujul este compus din 4 componente, si anume, baza, culoare, arome si aditivi diferiti. Aromele si culorile acestor rujuri de buze, sunt folosite pentru a face ca produsul cosmetic sa fie mai atragator si pentru a conferi acestuia un parfum placut. Vitaminele A si E, contin filtre de protectie solara, extracte de plante si un un efect antiinflamator bun. Baza este constituita dintr-o varietate de substante ceroase, de exemplu, derivate din frunze de palmier si uleiuri, cel mai adesea fiind folosit uleiul de ricin, care inmoaie perfect pielea buzelor.Ruj mat

Cum se fabrica?

Procesul de fabricare a rujului cosmetic, este o chestiune foarte delicata. Daca termenul de valabilitate a componentelor a expirat sau regimul de temperatura nu a fost respectat,  sau proportiile si chiar unul dintre elemente au fost inlocuite, rezultatul  poate fi periculos si poate provoca efecte nocive asupra sanatatii umane. Conform concluziilor medicilor, o femeie care foloseste produse cosmetice ieftine, in fiecare zi mananca o anumita cantitate de substante daunatoare si chiar otravitoare. Astfel, un ruj frumos la prima vedere poate provoca nu numai atentia barbatilor, ci si diverse boli, cum ar fi ulcer gastric, alergie, tulburari hormonale in organism. De aceea , artistii de make-up sfatuiesc clientele sa cumpere ruj numai de inalta calitate si de la producatori dovediti.

Pentru a afla daca un ruj este bun, poti efectua un experiment. Traseaza cu rujul o linie pe o foaie de hartie. In cazul in care calitatea este buna, linia va fi plata, fara bobite, duritate, bucati din el, picaturi si dungi paralele. De asemeni, un miros neplacut sau fragilitate  sunt semne de fals. Un ruj bun se aplica usor pe buze, nu se intinde si nu se raspandeste. Nu trebuie sa stranga pielea buzelor si nu trebuie sa lase pete dupa ce este sters. Astazi fiecare femeie are ocazia sa obtina produse cosmetice de calitate, in special rujuri. Data expirarii a acestui produs cosmetic trebuie sa fie de maxim trei ani. Insa, acest lucru este posibil numai daca pastrezi rujul intr-un loc intunecos. Cu expunerea directa a tubului la lumina solara, durata de depozitare nu poate fi mai mare de trei luni.

Rujurile medicinale

Ruj cu ulei de argan

Rujurile medicinale ajuta la hidratarea buzelor, evitand uscarea si craparea, din acest motiv, fiind recomandate a se folosi numai  in timpul iernii. Acestea includ vitamine, antiinflamatoare, hidratante si substante nutritive. Singurul dezavantaj este ca nu au culoare, si deci nu pot fi considerate cosmetice de decorare. Compozitia rujurilor nutritionale includ o cantitate mare de ceara cosmetica, care protejeaza pielea de pe buze de crapaturi, in sezonul rece. Rujurile hidratante colorate, se inmoaie si sunt sterse rapid de pe buze.

Exista, de asemenea, o categorie de rujuri persistente si rezistente la transfer, care nu lasa urme pe haine si pot dura pana la 24 de ore. Aceste instrumente nu sunt doar usor de aplicat, ci au si o textura moale. In compozitia lor exista pigmenti de colorare si eteri. Atunci cand se aplica, eterul se evapora si buzele raman acoperite cu un film colorat.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here