Liderul PNL Ludovic Orban a prezentat un nou sondaj comandat de formațiunea sa politică

0
773

Ludovic Orban a prezentat un nou sondaj comandat de liberali, în care PSD are 30%, PNL 27%, ALDE 11.5%, USR 10%, iar Pro România, PLUS și UDMR câte 5%. Sondajul a fost efectuat față în față, nu telefonic, pe un eșantion de 26.000 de persoane.

Duminică agitată la sediul PNL din Aleea Modrogan

Preşedintele PNL a demarat campania electorală, din moment ce i-a chemat pe toţi liderii partidului, în Modrogran, pentru a le prezenta datele sondajului de 300.000 de euro efectuat la comanda partidului. În sondaj au fost măsuraţi şi potenţialii candidaţi la alegerile europarlamentare, iar surprizele sunt mari.

„Aproape 26.000 de subiecți au fost. Este un sondaj făcut prin operare față în față cu subiecții, nu e sondaj telefonic. Fiecare operator de interviu a operat pe tabletă. Tabletă are localizare GPS care îți permite să vezi dacă a respectat zonă. Fiecare interviu este stocat pe fișier audio și noi avem acces la fiecare fișier. 27% are PNL. (…) 30% e PSD, ceea ce e un scor catastrofal pentru ei. Gândiți-vă că în sondajele din ianuarie-februarie 2017 PSD ajunsese la un scor de 54-55%. PNL era după pierderea alegerilor pe 16-17%. PSD era cunoscut că are cel mai puternic nucleu dur. De data asta segmentul dus a PSD s-a redus”, a declarat Ludovic Orban, la B1Tv.

Liderul PNL a adăugat că prin acest sondaj au fost analizate mai multe teme, precum conflictul dintre liderii PSD și UE, optimismul și pesimismul dar și încrederea cetățenilor în Guvern.

„Noi nu am făcut sondaj de opinie numai că să aflăm scorul PNL. Noi am făcut cercetare profundă. Am făcut sondaj de opinie că să aflăm percepțiile oamenilor, poziționările oamenilor față de diferite teme, așteptările cetățenilor, încredere în Guvern, optimismul sau pesimismul populației. Vă dau un exemplu 17.6 este cifră celor care astăzi consideră că România se îndreaptă într-o direcție bună. Pe publicul PSD, aproape 60% dintre votanții PSD spun că România se îndreaptă într-o direcție greșită. Asta este percepția, că direcția pe care mergem este o direcție greșită. Pentru prima dată se vede o volatilitate crescută inclusiv a electoratului PSD și ALDE, adică nu sunt electori stabili, ci pot emigra către un alt partid. (…) Am analizat conflictul dintre liderii PSD și UE. Nu se lasă păcăliți românii. E clar că acest conflict este perceput de oameni ca fiind un conflict provocat de PSD în special din cauza refuzului de a respecta independența justiției și criteriile privind statul de drept”, a adăugat președintele PNL.

Întrebat ce așteptări au românii, Ludovic Orban a răspuns că cetățenii „vor să beneficieze de aceleași drepturi și obligații ca orice alt stat UE”. De asemenea, liderul PNL a afirmat că românii vor aderarea în spațiul Schengen.

Surprize mari

Potrivit unor surse politice, sondajul PNL arată că liberalii au un scor de 27.8%, iar PSD 30.2%.

De asemenea, pe locul 3 se află ALDE, cu 11.5%. Urmează apoi USR cu 10.2%, Pro România, cu 5.5%, apoi UDMR cu 5.1%. Sursele citate susțin că partidul lui Dacian Cioloș, PLUS, are un scor de 5%, iar PMP 4.2% .

Din aceste date relevante ale sondajului, Crin Antonescu se pare c-ar fi obţinut un scor spectaculos. De aceea, Crin Antonescu are un scor de 33%, mult peste scorul PNL, cel care în acest sondaj este dat la 27%. O altă mare surpriză ar fi Vasile Blaga, cel care ar avea 14%, iar fosta sa colegă de preşedinţie din timpul PNL-ului condus bicefal, Alina Gorghiu are 27%. Restul candidaţilor, în frunte cu Mircea Hava, Gheorghe Falcă, Cristian Buşoi, Marian Petrache sau Siefgried Mureşan au un scor cuprins între 3 şi 5 procente.

Ludovic Orban a mai declarat duminică, după ce Liviu Dragnea a afirmat că PIB-ul a crescut cu 25% față de 2016, că liderul PSD a prezentat o creștere economică „fictivă”, amintind de prăbușirea leului și de efectele OUG 114/2018 privind măsurile în domeniul fiscal.

„Dacă într-un an creşterea economică a fost 6,9% şi în celălalt an se va închide probabil cu 4,2%-4,3% cum să-ţi iasă 25% creşterea? Alte date sunt certe. Leul prăbușit, de la 3.5 la 4.76. Din cauza prăbușirii leului în raport cu euro românii trebuie să scoată mai mulți bani din buzunar. ROBOR-ul de la sub 1% la 3%. Se vede clar că nu a avut niciun efect ordonanța tembelă 114. Deja au provocat un dezastru.(…) Este o creştere economică fictivă. Aceasta nu este o creştere economică ce se bazează pe motoarele adevărate de creştere – pe creşterea competitivităţii companiilor, pe investiţii, ei au omorât investiţiile complet. Nu ştiu ce cifre dă Dragnea acolo, dar Ministerul Finanţelor avea obligaţia să dea execuţia bugetară şi nu a dat-o încă. Dă el din pix (Liviu Dragnea-n.r), încearcă să fixeze nişte cifre”, a afirmat la televiziunea B1 Tv Ludovic Orban.

Sursa foto : Cotidianul,Bistrita Express

Prof.Dr.Daniel Mihai  CNA Regina Maria, redactor șef al platformei media Criteriul National

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here