Regiunea italiană care oferă 25.000 de euro persoanelor care se mută în zonă. Ce condiţii trebuie să îndeplinească

0
204

Regiunea Molise, din sudul Italiei are sate subpopulate. Aşadar, preşedintele regiunii Donato Toma a lansat o ofertă pentru cei dispuşi să se mute în satele cu deficit de populaţie. Aceste persoane vor primi 700 de euro lunar timp de trei ani. Dar există şi alte condiţii pentru ca cei care se mută în Molise să obţină suma promisă. Trebuie să întreprindă afaceri în zonă, iar satul în care se mută trebuie să aibă mai puţin de 2000 de locuitori.

„Dacă pur şi simplu ofeream banii, ar fi fost doar un gest de caritate. Am vrut să facem mai mult decât atât. Am vrut ca oamenii să investească aici. Pot să-şi deschidă orice fel de afacere: o brutărie, o papetărie, un restaurant, orice. E o modalitate de renaştere a localităţilor noastre în timp ce reuşim să creştem şi populaţia”, a afirmat preşedintele regiunii Molise.

Donato Toma a declarat că toate satele şi oraşele din regiunea Molise care au mai puţin de 2000 de locuitori vor primi suma de 10000 de euro în fiecare lună, bani cu care să înceapă construcţia de proiecte de infrastructură şi cu care să promoveze activităţi culturale.

 „Nu vrem numai să creştem demografia. Oamenii au nevoie de infrastructură şi de un motiv să rămână aici. Altfel, ei ar pleca din nou şi am ajunge în aceeaşi situaţie peste câţiva ani”, a explicat oficialul.

Potrivit Institutului de Statistică din Italia, Molise, cu o populaţie de 305000 de locuitori, este una dintre regiunile care a pierdut cei mai mulţi rezidenţi în ultimii ani. 9000 de persoane au părăsit zona din 2014 până în prezent.

Foto: Instagram: excursio_molise

 

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here