Îi cerem lui Klaus Iohannis să convoace consultări cu toate forţele politice responsabile

0
171

„După aproape trei ani şi trei guverne haotice, incompetente şi iresponsabile, PSD a pierdut puterea şi s-a prăbuşit, astăzi, în Parlament. Târziu, după ce au făcut praf legile justiţiei, finanţele ţării, după ce au minţit şi au furat. Parlamentarii care au votat azi moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă trebuie să meargă până la capăt şi să redea puterea cetăţenilor cât mai repede. O nouă majoritate trebuie să devină legitimată, cât mai repede, prin votul cetăţenilor României”, a scris Dacian Cioloş, joi, pe Facebook.

„Îi cerem preşedintelui Klaus Iohannis să convoace consultări cu toate forţele politice responsabile din România şi să prezinte de urgenţă un calendar prin care, respectând Constituţia, să fie declanşate alegeri anticipate parlamentare după dizolvarea actualului legislativ. Trecerea moţiunii de cenzură este doar primul pas pentru organizarea de alegeri anticipate parlamentare, nu o ocazie de a prelua guvernarea fără legitimitate prin jocuri de culise netransparente”, a completat Cioloş.

Acesta a adăugat că Alianţa are deja pregătite soluţii pentru o guvernare responsabilă.

„Partidele care au votat azi moţiunea de cenzură au obligaţia morală să continue să respingă în Parlament două propuneri de prim-ministru şi să revină în faţa cetăţenilor români care să voteze o nouă majoritate legitimă. Alianţa USR-PLUS are deja pregătite soluţii de guvernare responsabilă, măsuri imediate care să vindece România după trauma PSD şi are oamenii capabili care să le pună imediat în aplicare”, a explicat fostul premier tehnocrat.

El a mai spus că este nevoie de o nouă majoritate în Parlament, de un guvern responsabil şi de reforme constituţionale.

„Este nevoie de o nouă majoritate în Parlament şi de un guvern responsabil care să se apuce de reconstruirea ţării, de reformele constituţionale necesare şi de redarea încrederii că guvernanţii trebuie să lucreze pentru oameni, nu pentru găşti de partid”, a conchis Cioloş.

Moţiunea de cenzură la adresa Guvernului Dăncilă a fost adoptată, joi, în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului. Au fost 238 de voturi pentru, 4 împotrivă şi 3 voturi anulate.

 

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here