Procesiune impresionantă la Iaşi. Racla cu moaştele Sfintei Parascheva, purtată pe umeri prin oraş

0
170

Mii de persoane au participat, sămbătă seara, la Calea Sfinţilor, o procesiune devenită tradiţională în capitala Moldovei.

În cortegiul care a transportat racla cu moaştele Sfintei Parascheva s-au aflat 70 de preoţi din toate lăcaşele de cult ale Arhiepiscopiei Iaşilor. Lor li s-au alăturat studenţi de la Facultatea de Teologie Ortodoxă, dar şi 165 de călugăriţe venite din mănăstirile Moldovei.

În fruntea procesiunii s-au aflat IPS Teofan, mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, şi reprezentanţi ai autorităţilor locale.

La fel ca în fiecare an, procesiunea a fost deschisă de Fanfara Garnizoanei Iaşi, iar militarii Brigăzii 15 Mecanizate, cunoscuţi sub numele de Lupii Negri, au mers în pas de defilare şi au purtat torţe cu făclii pe tot parcursul drumului. Lor li s-au alăturat şi jandarmi şi angajaţi ai ISU.

Procesiunea a început la Catedrala Mitropolitană şi a urmat traseul: strada I.C. Brătianu, strada Cuza Vodă, strada Armeană, Biserica Sfântul Sava, strada Costache Negri, Mănăstirea Trei Ierarhi şi Catedrala Mitropolitană.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here