Viorica Dăncilă: Mă astept ca raportul MCV să fie pozitiv / Despre protejarea lui Tăriceanu în Parlament: A fost o greşeală

0
134

Dăncilă: Impozitarea bacşişului a fost o greşeală pentru că nu a fost discutată

Viorica Dăncilă a declarat, luni, că propunerea legislativă, depusă de Orlando Teodorovici, care prevede impozitarea bacşişului şi includerea acestuia pe nota de plată şi pe bonul fiscal a fost o greşeală. Preşedintele PSD a precizat că această propunere nu a fost discutată în partid.

Întrebată dacă propunerea legislativă depusă de ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici a fost o greşeală, Viorica Dăncilă a răspuns: „Da, a fost o greşeală pentru că nu a fost discutată”.

Senatul a adoptat, săptămâna trecută, proiectul de lege depus de senatorul PSD Eugen Teodorovici, care prevede impozitarea bacşişului şi includerea sumei denumite „bacşiş” pe bonul fiscal. Propunerea se aplică serviciilor de restaurant, baruri, nivelul bacşişului oferit de client fiind între 0% şi 15%.

Proiectul a fost adoptat de Senat cu 43 de voturi „pentru”, 23 de voturi „contra” şi şase abţineri şi urmează să fie dezbătut şi votat în Camera Deputaţilor.

Dăncilă, despre protejarea lui Tăriceanu în Parlament: Cred că a fost o greşeală

Viorica Dăncilă a declarat că a fost o greşeală protejarea preşedintelui ALDE Călin Popescu Tăriceanu, prin respingerea Senatului a cererii DNA pentru începerea urmăririi penale.

Întrebată dacă protejarea lui Călin Popescu-Tăriceanu, în cazul începerii urmăririi penale a liderului ALDE, a fost o greşeală a PSD, Viorica Dăncilă a răspuns: „Cred că da. Eu nu am fost parlamentar, deci nu am votat”.

Pe 3 iunie 2019, Senatul a respins solicitarea DNA de începere a urmăririi penale în cazul lui Călin Popescu-Tăriceanu. Cererea DNA a fost respinsă cu 38 de voturi „pentru” şi 71 „împotrivă”.

Fostul preşedinte al Senatului era acuzat că a primit mită, indirect, 800.000 de dolari.

Dăncilă, despre draftul MCV

”Mă astept ca, din punct de vedere al evaluării actului de guvernare, raportul MCV să fie pozitiv. Din punct de vedere al guvernului României, din punct de vedere al meu ca premier, eu consider că nu am greşit din punct de vedere juridic şi sper ca raportul MCV să respecte acest lucru”, a declarat Viorica Dăncilă.

Ea a mai spus că desfiinţarea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie ”nu ţine de guvern”.

”Dacă vă amintiţi a fost un referendum în care guvernul nu mai are voie să dea ordonanţe de urgenţă şi am spus de fiecare dată că nu o să permit nimănui din guvern, cu atât mai puţin am să fac eu acest lucru, să intervenim în actul de Justiţie. Eu nu-mi asum să fac nimic în care să fie interferenţa politicului în Justiţie. Noi suntem un guvern politic. Acţiunea noastră ar fi o acţiune politică în Justiţie”, a adăugat premierul interimar.

Draftul raportului MCV la adresa României va fi publicat la începutul acestei săptămâni, potrivit anunţului ministrului Justiţiei, Ana Birchall.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here