Nimeni nu s-a gândit la 4,6%. Investiţiile nu au fost făcute

0
126

„Se ştia că va fi un deficit mai mare decât era prevăzut în proiectul de bugetm, dar cifra asta arată că pe parcursul anului anumite categorii de cheltuieli au depăşit foarte mult previziunile şi ceea ce s-a şi votat în buget. Pe de altă parte, investiţiile nu au fost făcute şi bănuiesc că şi asta este o cauză. Nici colectarea taxelor şi impozitelor nu este la nivelul preconizat. Este la un nivel foarte, foarte scăzut. 4,6 este foarte mult. E un deficit mare”, a spus Kelemen Hunor, la Realitatea Plus.

Liderul UDMR precizează că nimeni nu s-a gândit la un deficit de 4,6%.

„Nu văd toate datele de la Ministerul de Finanţe, nu îmi dau seama care au fost acele cheltuieli că nu au fost plătite pe parcursul anului.Probabil că PSD s-a gândit că vor plăti în 2020 şi a venit PNL şi a plătit o parte, la PNDL sau asistenţă socială.

Şi PNL când a venit la guvernare ştia cam ce îl aşteaptă, pentru că aveau analişti buni care au spus că urmează un deficit mai mare decât 3%. Nimeni nu s-a gândit la 4,6%”, a subliniat Kelemen.

Întrebat dacă România îşi permite majorarea pensiilor sau dublarea alocaţiilor, liderul UDMR susţine că România este în criză guvernamentală de opt ani de zile.

„Întrebarea corectă nu este dacă îşi permite România sau nu, ci dacă putem să ieşim din această criză guvernamentală care durează de opt ani de zile şi dacă putem să începem o restructurare a tot ce înseamnă cheltuielile din buget, după alegerile anticipate”, a spus Kelemen Hunor.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here