Alte trei persoane din Germania au fost infectate cu noul coronavirus

0
497

Un bărbat de 33 de ani ar fi fost infectat pe data de 21 ianuarie, în timpul unei şedinţe de pregătire la care participa alături de un coleg chinez, a comunicat Ministerul Sănătăţii din Bavaria. Alte trei persoane sunt în carantină într-o clinică din Munchen.

„Un număr de aproximativ 40 de angajaţi ai companiei au fost identificaţi că ar fi avut un potenţial contact apropiat (cu colegul lor chinez). Ca măsură de precauţie, persoanele în cauză urmează să fie testate miercuri „, a declarat ministrul Sănătăţii din Bavaria, Melanie Huml.

Germania este a doua ţară europeană, după Franţa, în care sunt depistate cazuri de infecţie cu noul coronavirus.

Se crede că noul virus ar fi apărut anul trecut într-o piaţă în care se vindeau fructe de mare din centrul oraşului Wuhan, care vindea ilegal peşte şi apoi s-a extins în alte oraşe din China, inclusiv Beijing şi Shanghai, precum şi în alte ţări: Statele Unite, Arabia Saudită, Singapore, Thailanda, Nepal, Coreea de Sud, Japonia, Australia, Franţa şi Canada.

Noul coronavirus, depistat iniţial în oraşul Wuhan, este contagios şi în perioada de incubaţie – înainte de apariţia simptomelor, lucru ce îngreunează eforturile de stopare a răspândirii bolii, potrivit oficialilor chinezi.

 

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here