Român mort într-un accident de muncă în Italia, aruncat la gunoi de patroni. Cum au încercat să mușamalizeze totul

0
205

Doi italieni, patroni au unei firme de construcții din provincia Torino, au fost trimiși după gratii pentru ucidere din culpă și ascunderea unui cadavru. Victima lor a fost un angajat român de 45 de ani, decedat în urma unui accident de muncă.

Vittorio Opessi, în vârstă de 56 de ani și Antonino Marino, în vârstă de 55 de ani, vor face 7 ani, respectiv 4 ani de închisoare, după ce au vrut să mușamalizeze un accident de muncă soldat cu moartea unui bărbat, informează digi24.ro, care citează presa italiană.

Aceștia au aruncat – pur și simplu – la groapa de gunoi cadavrul românului Mihai Iștoc, de 45 de ani. Pedepsele au fost stabilite definitiv de instanța de judecată, marți, 11 februarie, la aproape 11 ani de la decesul bărbatului român.

Mihai Iștoc are o poveste lungă. A ajuns în Italia în anii 2000, și-a găsit loc de muncă la negru la firma celor doi italieni, dar pe data de 8 iunie 2009, el a decedat pe un șantier din localitatea Venaria Reale, la 16 km distanță de Torino, în urma unui accident teribil de muncă. În timp ce lucra la înălțime, Mihai s-a dezechilibrat și a căzut de pe schelă murind pe loc.

Patronii au fost alertați de un alt angajat român, dar au decis să mușamalizeze totul și au aruncat cadavrul românului la groapa de gunoi, situată la 60 km distanță de șantier.

Cadavrul a fost descoperit ulterior, desfigurat, iar identificare s-a făcut târziu, după patru ani. Cel care a făcut descoperirea macabră a declarat că a fost amenințat de patronii italieni și a ținut secret totul.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here