Un vaccin menit să vindece coronavirusul a fost testat pe 18 primate. Care au fost rezultatele

0
75

Oamenii de știință din SUA au făcut un experiment pe 18 primate pentru a testa un vaccin menit să lupte împotriva coronavirusului. După experiment cercetătorii au descoperit că vaccinul folosit are efecte benefice în ceea ce privește combaterea unui tip de coronavirus, înrudit cu noul coronavirus provenit din Wuhan.

Primatele din specia macac au fost infectate cu tipul de coronavirus MERS-CoV, care se manifestă prin tuse, febră și probleme respiratorii și care este înrudit cu noul coronavirus din Wuhan, potrivit  ladbible.com.

Oamenii de știință de la Institutul Național de Medicină din Statele Unite au dezvăluit că au folosit un vaccin experimental cu intenția de a găsi medicamentul pentru coronavirus.

Cele 18 primate au fost împărțite în trei grupuri. Primele șase au primit medicamentul înainte cu 24 de ore de a fi infectate cu tulpina de coronavirus, următoarele 6 au primit medicamentul după 12 ore după ce au fost infectate, iar ultimele nu au primit niciun medicament.

Dacă primul grup nu a manifestat simptome de coronavirus, cel de-al doilea a manifestat simpoteme moderate, iar cel de-al treila a prezentat simpotme grave de coronavirus.

Oamenii de știință au ținut primatele sub observație timp de 6 zile și au descoperit că cele tratate nu au mai prezentat simpotome. După experiment, animalele au fost eutanasiate.

„Datele noastre arată că vaccinul este un tratament antiviral promițător împotriva MERS, care poate avea utilitate și pentru coronavirusuri similare, cum ar fi noul coronavirus 2019-nCoV care apare din Wuhan, China”, au delcarat oamenii de știință.

Numărul deceselor din cauza coronavirusului a ajuns la 2.698 la nivel global

Numărul deceselor cauzate de noul coronavirus Covid-19 a crescut la 2.698, la nivel global, informează CNN.

Autoritățile din China au anunțat, luni, 71 de noi decese, 68 dintre acestea înregistrându-se în provincia Hubei – centrul epidemiei de coronavirus. Bilanțul morților din China continentală a crescut la 2.663, în urma altor trei decese care s-au produs în afara provinciei Hubei, potrivit Comisiei Naționale a Sănătății (NHC) din China.

35 de persoane au murit în afara Chinei continentale. Țările în care s-au produs decesele sunt: Iran – 12 morți; Coreea de Sud – 7 morți; Italia – 7 morți; Japonia – 4 morți; Hong Kong – 2 morți; Filipine – 1 deces; Franța – 1 deces; Taiwan – 1 deces.

Cazurile de infectare confirmate în China continentală au crescut, luni, cu 508. Dintre acestea, 499 au fost înregistrate în provincia Hubei, fapt care indică, potrivit NHC, că au fost nouă cazuri noi raportate în afara provinciei.

Numărul total al oamenilor infectați în China continentală a ajuns, la ora transmiterii acestei știri, la 77.568. Așadar, bilanțul la nivel global este de 80.067 de cazuri de infecție cu virusul Covid-19.

De asemenea, autoritățile din China au adăugat că 27.323 de pacienți au fost vindecați și externați din spital.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here