PERCHEZIȚII. Zeci de hoți „acrobați” din România, prinși după ce au terorizat Europa. Un interlop celebru se afla în spatele jafurilor!

0
133

Liderul uneia dintre cele mai periculoase clanuri din vecinătatea Bucureștiului, temutul Crăișor Mitrache, zis Seif, a fost ridicat, luni, de polițiști și procurorii DIICOT, alături de alte peste 70 de persoane, dintre care, o parte, au fost reținute pe teritoriul Franței. Este vorba despre mai multe grupări care jefuiau camioane aflate în mers și care acționau atât în România cât și în alte state europene. O parte dintre suspecții încătușați mai fuseseră prinși, de polițiștii ilfoveni, însă au fost eliberați de judecători.

Potrivit anchetatorilor, judiciariștii și procurorii antimafia au deschis la 73 de adrese din București și județele Ilfov, Argeș, Prahova, Teleorman și Ialomița. Trebuie spus că 18 descinderi s-au făcut în baza unui ordin european de anchetă, care vizează destructurarea a cinci bande de hoți, suspectați de un lung șir de jafuri în Franța, Finlanda, Olanda și Suedia.

Pentru comiterea jafurilor, suspecții, denumiți generic de anchetatori și „hoții acrobați”, aveau un mod de acțiune pe cât de spectaculos, pe atât de eficient.
Aceștia foloseau întotdeauna mașini cu motoare puternice, de obicei dube și obligatoriu cu trapă.
Conform unor surse din anchetă, aceștia știau unde se află depozitele marilor firme de aparatură electronică și pândeau în apropiere ca tir-urile să plece cu remorcile încărcate. Apoi, urmăreau camionul pe șosea și se apropiau cu mașina suficient de mult încât unul dintre ei să iasă pe trapă, legat cu niște chingi realizate artizanal, să spargă încuietoarea remorcii și să arunce cât mai multe mărfuri de valoare, prin trapa rămasă deschisă.

În același timp, alți membrii ai grupului, aflați în alte mașini, mergeau în paralel, cu aceeași viteză și la o distanță considerabilă în spatele autotrenurilor, pentru a nu permite celorlalte autoturisme să se apropie.
Anchetatorii au dezvăluit, pentru gândul.ro, că așa numiții „acrobați”, erau aleși după calitățile fizice.

Era nevoie de oameni puternici și flexibili, dar, în același timp, mici de statură și cât mai slabi, pentru a se putea strecura ușor prin trapa mașinii.
În plus, pentru a nu putea fi interceptați de autorități, comunicau exclusiv cu ajutorul unor stații emisie-recepție.

În urma descinderilor de luni dimineață, pe teritoriul României au fost ridicate și duse la audieri 47 de persoane, în timp ce alte 24 au fost prinse de polițiștii francezi.
Conform unor surse judiciare, unul dintre suspecții încătușați este Crăișor Mitrache, zis Seif, liderul temutului clan al Belgienilor, care își are cartierul general în comuna ilfoveană Tunari.
Acest Seif este și o mai veche cunoștință a polițiștilor rutieri. În 2006, a fost fugărit după ce nu a oprit la semnalul agenților de circulație. A urmat o urmărire care s-a întins pe mai mulți kilometri, care era să se finalizeze tragic după ce mașina polițiștilor, pe atunci o Dacia Solenza, a intrat sub un camion. Atunci, interlopul a fost acuzat că s-a urcat la volan fără permis și de conducere a unui autoturism neînmatriculat.

Zece ani mai târziu, liderul interlop a fost implicat într-un nou incident, după ce, la fel ca și în 2006, nu a oprit la semnalul polițistului. Urmărit ca în filme prin mai multe cartiere din București, Seif a tras pe dreapta abia după ce unul dintre agenți a tras două focuri de armă. De această dată, avea carnet de conducere, însă a refuzat recoltarea de probe biologice. Reținut pentru 24 de ore, bărbatul a fost apoi lăsat liber de judecători.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here