VERDICTUL medicilor chinezi: Majoritatea infectaților cu coronavirus SCAPĂ UȘOR

0
112

Veste bună pentru majoritataea celor tineri și care nu au probleme de sănătate prealabile.

Majoritatea oamenilor care contractează noul coronavirus au simptome blânde, potrivit unui studiu efectuat de Centrul chinez pentru controlul și prevenirea bolilor, după analizarea primelor 72.314 cazuri diagnosticate cu Covid19, informează CNN.

Cercetarea efectuată de oamenii de știință din China arată că bărbații și femeile au aceleași șanse de a contracta virusul. După verificarea a 44.672 de cazuri s-a descoperit că la fiecare 106 bărbați diagnosticați au existat 100 de femei diagnosticate.

Cu toate acestea, virusul pare să aibă impact mai mare asupra pacienților bărbați, cel puțin în cazul celor incluși în studiu. Rata mortalității în cazul bărbaților a fost de 2,8%, în timp ce în cazul femeilor a fost de 1,7%.

Peste 80% dintre pacienții din China au avut simptome ușoare

Cercetătorii au mai căutat să afle cât de gravă a fost boală pentru cei diagnosticați. Peste 80% dintre bolnavi au manifestat simptome ușoare. Aproape 14% au fost cazuri severe, iar aproape 5% din total au fost cazuri critice.

Totodată, cercetătorii au aflat că simptomele prezentate de copii au fost mai slabe decât cele ale adulților, conform digi24. Un studiu publicat în jurnalul Pediatrics a examinat 731 de cazuri confirmate și 1.412 cazuri suspecte de Covid 19 și arată că peste 90% dintre copii au fost asimptomatici, au prezentat forme ușoare sau obișnuite ale bolii. Din totalul cazurilor, 13% nu au prezentat simptome, iar 6% au fost grave. Un singur copil a murit din totalul celor 2.143 de cazuri analizate.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here