Soluții facile de finanțare

0
167
Imprumuturi rapide

Te găsești într-un impas financiar și nu știi cum poți să faci rost de bani?

Te gândești să apelezi la un împrumut pentru a-ți suplimenta fondurile necesare cheltuielilor de subzistență?

Sunt momente în viața când nu mai facem față cheltuielilor din anumite perioade și atunci încercăm să căutăm sprijin. Unii se împrumută la prieteni, la rude, alții apelează direct la societățile financiare pentru obținerea unei sume de bani.

În contextul actual, cu siguranță nevoia de bani este mare, însă trebuie să fim raționali și să încercăm să ne rezolvăm problemele financiare fără să ne îndatorăm excesiv, fără să ne împrumutăm neavând siguranța că putem să rambursăm.

Soluții de împrumut există, unele mai restrictive din punct de vedere al condițiilor de accesare, altele mai lejere, unele mai scumpe dar acordate mai rapid, altele mai ieftine dar a căror acordare este mai greoaie.

În ultimii ani a crescut mult interesul românilor pentru accesarea de împrumuturi rapide, din acest motiv și băncile au luat măsuri în vederea simplificării accesării care să conducă la scurtarea timpilor de acordare a produselor din porofoliu.

Principalele forme de finanțare existente în România

1. Băncile

Băncile și-au adaptat ofertele de finațare acestei perioade, marșând pe accesările online și pe cardurile de credit.

Sunt deja câteva bănci în piață care acordă credite 100% online, fără deplasări, fără acte fizice. În mare parte accesarea se poate realiza doar dacă ai un cont la acea bancă.

Acordarea creditelor online la bănci se face similar cu accesarea de la ghișeu, cu verificarea bonității clienților și cu verificarea istoricului de creditare. Bonitatea se verifică prin intermediul ANAF (clintul își dă acordul cu semnătură electronică pentru această operațiune), iar istoricul de creditare se verifică la Biroul de Credit (tot printr-un acord dat de client pe formularul aferent acestui scop).

Sumele ce pot fi împrumutate online de la bănci variază de la câteva mii de lei la câteva zeci de mii de lei, iar perioada de finațare maximă ajunge la 5 ani.

Cei care acceseaza trebuie să se încadreze din punct de vedere al gradului de îndatorare pentru a fi declarați eligibili.

Băncile de la care poți solicita un imprumut online fără acte fizice sunt: BCR, Libra Bank, Raiffeisen Bank, ING Bankk și Banca Transilvania.

2. IFN-urile

Instituțiile Financiare Nebancare acordă credite în condiții mai ușoare dect băncile, dar costurile asociate produselor lor sunt mai mari decât ceea ce oferă băncile.

IFN-urile au devenit populare în România datorită condițiilor lejere de accesare pentru împrumuturile acordate și a faptului că admit la creditare și clienți cu istoric negativ.

În portofoliul IFN-urilor se regăsesc produse variate: credite fără garanții, cu garanții, microcredite, ipotecare, etc.

Microcreditele au avut în ultimii ani o perioadă înfloritoare datorită accesibilității crescute comparativ cu alte categorii de împrumuturi. Sumele mici oferite pe perioade reduse de timp au fost preferate de mulți români, pentru că ele puteau fi contractate ușor, fără multă birocrație, fără multe acte, în condiții substanțial mai lejere decât ale altor tipuri de credite.

Dezavantajul major al microcreditelor este dobânda mare. Firește că este bine să apelezi la astfel de credite doar în situații extreme, când ai epuizat orice altă cale de a obține suma dorită de bani.

Daca ești în căutarea unui împrumut, mai bine alegi unul acordat pe termen lung, astfel încât să poți rambursa în rate multiple.

3. Casele de Amanet

Pentru că sunt multe persoane care nu se încadrează nici condițiilor de creditare de la bănci și nici de la IFN-uri, vă aducem în atenție o altă formă de împrumut, care nu este legată de eligibilitățile obișnuite pretinse de intituțiile financiare.

La Casele de Amanet poți apela pentru un împrumut în cazul în care deții un bun de valoare pe care îl poți lăsa drept gaj. Casa de Amanet îți oferă un procent din valoarea bunului amanetat în schimbul unui comision.

Contractul la amanet se incheie de regulă pentru o perioadă de 30 de zile, cu posibilitatea de prelungire în unele situații.

Dacă nu poți rambursa la timp, și nici nu dorești prelungirea contractului, vei pierde bunul.

Principalele categorii de bunuri pe care amanetul le acceptă: bijuterii din aur și argint, alte metale prețioase și pietre prețioase și semiprețioase, tablouri, ceasuri, telefoane, electronice și electrocasnice etc. Unele Case de Amanet acceptă și autoturisme drept gaj (amanetul auto este destul de răspândit și în Romania).

La amanet, spre deosebire de bănci și IFN, pot merge și cei înscriși in Biroul de Credit cu istoric negativ, pot apela și cei care au grad de îndatorare mare. Casa de Amanet nu este interesată de eligibilitatea clientului, ea se intereseaza doar de valoarea bunului pe care ești dispus să-l lași drept garanție.

4. C.A.R.

Casele de Ajutor Reciproc există încă în România, ele putând fi o soluție pentru obținerea unui împrumut când te găsești într-un impas financiar.

C.A.R.-urile funcționează în general în legătură cu instituții mari, cu firme importante. Însă, există și unele Case de Ajutor Reciproc la care poți apela chiar dacă nu ești angajatul unei anume societăți. Pentru o astfel de accesare trebuie să contribui cu o sumă de bani minimă înainte de a te împrumuta. Uneori C.A.R.-ul accepta ca suma necesară pentru contribuția inițiala să fie retrasă din împrumutul pe care urmează să-l accesezi.

Acestea ar fi posibilitățile de finațare legale din România. Vă sugerăm oricum să apelați doar la firme autorizate în vederea obținerii unui credit, să evitați persoanele particulare.

Sfaturi utile în vederea obținerii unui credit:

  • contractați doar sumele necesare, nu vă împrumutați mai mult decât aveți nevoie;
  • împrumutați-vă doar dacă sunteți siguri de veniturile voastre pe perioada contractului de credit;
  • alegeți credite cu costuri limitate;
  • comparați ofertele pentru a o identifica pe cea mai avantajoasă;
  • la compararea costurilor, luați în calcul dobânda anuală efectivă;
  • verificați creditorul să fie înscris în registrele și liste BNR (Registre și Liste);
  • citiți cu atenție informațiile oferite de creditor, solicitați informații suplimentare dacă nu sunt clare anumite aspecte;
  • citiți cu atenție contractul de credit;
  • fiți atenți la costurile de penalizare în caz de nerambursare la timp a împrumutului.
Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here