HRISTOS A ÎNVIAT! GÂNDUL.RO transmite în direct Slujba de Înviere / Patriarhul: Prin această Lumină Sfântă am păstrat comuniunea cu Hristos și toate Bisericile

0
119

GÂNDUL.RO transmite LIVE Slujba de Înviere, în această seară, astfel încât toți credincioșii să aibă parte de Lumina Sfântă, în aceste vremuri de grea încercare.

HRISTOS A ÎNVIAT! Echipa GÂNDUL.RO vă urează SĂRBĂTORI FERICITE și vă mulțumește pentru încrederea acordată!

Gândul transmite în direct Slujba de Înviere, astfel încât toți românii să se bucure de seara sfântă!

Patriarhul: Prin această Sfântă Lumină am păstrat comuniunea cu Hristos și cu toate Bisericile

Patriarhul Daniel a spus, sâmbătă, la întâmpinarea Luminii Sfinte în Catedrala Patriarhală, că „prin această Sfântă Lumină am păstrat comuniunea cu Hristos și cu toate Bisericile”, potrivit Agenției de știri a Patriarhiei, Basilica.ro

„Anul acesta Lumina Sfântă a fost primită într-o atmosferă de tristețe pentru toată lumea. Biserica Sfântului Mormânt era aproape goală. Cu toate acestea însă, faptul că Lumina Sfântă a venit și anul acesta la Ierusalim și în toate țările ortodoxe care au trimis delegații spre a o primi în dar de la Hristos, aduce bucurie. Și pe lângă binecuvântare, ne aduce și o mare consolare, o mângâiere”, a spus Preafericitul Părinte Patriarh.

Patriarhul Daniel a adăugat că „Hristos, care ne-a trimis lumina Învierii Sale, dorește să intre în casa sufletului nostru, în familia noastră, în toată viața noastră. Să lumineze incertitudinea, să risipească teama, să ne ajute să ne vindecăm sufletește și trupește”.

„Dincolo de toate opreliștile care există din cauza pandemiei, prin această Sfântă Lumină am păstrat comuniunea cu Hristos și cu toate Bisericile Ortodoxe și cu toți credincioșii noștri, care deși nu pot participa fizic în noaptea de Înviere la slujbă, totuși, prin faptul că primesc în casele lor această Lumină Sfântă, ‹se luminează cu prăznuirea›, cum ne îndeamnă cântările de Sfintele Paști, și ‹unii pre alții ne îmbrățișăm› duhovnicește, sufletește, de la distanță prin aceeași credință pe care o mărturisim și aceeași iubire pe care o arătăm lui Hristos și Bisericii Sale”, a subliniat Părintele Patriarh.

Lumina Sfântă s-a aprins în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, sâmbătă, în jurul orei 13:50, în urma unei ceremonii restrânse oficiată de Patriarhul ortodox grec al Ierusalimului, Preafericitul Părinte Teofi al III-lea.

Procesul de distribuire a Luminii Sfinte în vreme de pandemie, dus la bun sfârșit de voluntari. Ați putut urmări drumul Luminii Sfinte pe Gândul Live. Voluntarii de la Mănăstirea Cașin au început să ducă Lumina Sfântă către oameni.

De asemenea, voluntarii au preluat Lumina Sfântă și de la Biserica Sfantul Pantelimon din Bucuresti:

Preotul Bogdan Teleanu soseste la Biserica Sfantul Pantelimon din Bucuresti cu Lumina Sfanta

 

Credincioșii așteaptă la poartă să primească Lumina Sfântă.

Oamenii asteapta la poarta sa primeasca Sfanta Lumina

 

Lumina Sfântă a fost adusă în România, de la Ierusalim, de Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, sâmbătă după-amiaza. Înaltul prelat va duce Lumina Sfântă la Catedrala Patriarhală, acolo de unde Lumina va ajunge în bisericile țară.

Lumina Sfântă a fost adusă cu o aeronavă pe Aeroportul Otopeni, sâmbătă după-amiază.

Potrivit Arhiepiscopiei Tomisului, IPS Teodosie, va merge sâmbătă seara cu Sfânta Lumină în Portul Turistic Tomis în jurul orei 23.30, de unde va pleca, pe faleza Cazinoului Constanța, spre Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”.

„Aici va oficia slujba Învierii, după cum urmează: În jurul orei 23.50, în fața Catedralei arhiepiscopale va începe prima parte a slujbei, după recomandările Patriarhiei Române. Apoi, IPS Teodosie și clerul vor intra în catedrală pentru a săvârși restul Canonului Învierii și Sfânta Liturghie. După intrarea clerului, ușile catedralei se vor închide, astfel încât slujba să fie săvârșită conform ordonanțelor militare, fără prezența credincioșilor. Rugăm reprezentanții presei să acționeze cu profesionalism, respectând distanța socială impusă de autorități. Slujba va fi transmisă online pe pagina oficială de facebook a Arhiepiscopiei Tomisului, precum și de către partenerii media”, conform unui comunicat de presă.

 

 

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here