COVID-19. Aeroportul din Dubai anunță noi măsuri pentru limitarea răspândirii coronavirusului

0
122

Scanarea pasagerilor pentru a le verifica temperatura și obligativitatea purtării măștilor de protecție sunt noile reguli impuse de către conducerea Aeroportului Internațional din Dubai pentru a limita răspândirea COVID-19, a declarat directorul aeroportului, Paul Griffiths.

În jurul lumii, guvernele, aeroporturile și companiile aeriene iau în considerare introducerea unor măsuri de siguranță temporare, cu scopul de a relua cursele aeriene. Printre noile măsuri s-ar putea număra verificarea temperaturii pasagerilor, obligativitatea purtării măștilor de protecție și distanțarea socială, după cum informează site-ul agenției de presă Reuters.

„Vom lua toate măsurile necesare pentru a ne proteja pasagerii și angajații”, a declarat Paul Griffiths.

Dubai International, unul dintre cele mai aglomerate aeroporturi din lume, a suspendat serviciile pentru pasageri la finalul lunii martie, în condițiile în care Emiratele Arabe Unite au luat măsuri drastice pentru limitarea răspândirii COVID-19.

De atunci, Emiratele au permis unele repatrieri pe calea aerului, însă nici în acest moment nu este clar când vor fi reluate zborurile.

Distanțarea socială va scumpi biletele de avion

Măsurile de siguranță care vor fi luate de către aeroport vor include și obligativitatea distanțării sociale, însă acest lucru ar putea duce la o eventuală scumpire a biletelor de avion, întrucât companiile aeriene vor fi nevoite să vândă mai puține bilete pentru fiecare cursă, a avertizat directorul Dubai International.

„Nu vom putea să operăm ca înainte dacă vom fi nevoiți să păstrăm distanțarea socială”, a declarat oficialul.

Cu toate acestea, oficialul a declarat că, atât timp cât nu există un vaccin, un tratament sau metode rapide și de încredere de detectare a virusului, măsurile destinate reducerii riscului de transmitere sunt esențiale.

Griffiths a mai spus că șe așteaptă ca statele care au reușit să controleze răspândirea virusului și au fost de acord să își redeschidă granițele să reia și traficul aerian, însă a adăugat că este imposibil de determinat când zborurile ar putea reveni la normal.

Traficul de pasageri a scăzut cu o cincime în primul trimestru al anului la Aeroportul Internațional Dubai, la 17,8 milioane de pasageri, ca urmare a crizei COVID-19.

La nivel mondial, peste două milioane de zboruri au fost anulate, iar industria a înregistrat pierderi de sute de miliarde de dolari din cauza pandemiei.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here