GÂNDUL LIVE. Aurelian Bădulescu, viceprimarul Capitalei, despre petrecerea din Herăstrău: „Vina este a autorităților. Guvernul ne-a trimis cu mâna la chipiu în fața acestor situații”

0
214

Aurelian Bădulescu, viceprimarul Capitalei, a reacționat dur, la GÂNDUL LIVE, referitor la cazul patronului de terasă din Herăstrău, care a permis organizarea unei petreceri cu mulți tineri, în plină epidemie de coronavirus. Principala vină aparține autorităților, a declarat Bădulescu.

„Vinovați suntem noi autoritățile, pentru că am tolerat atunci și am aplaudat, că acel nefericit de la Sectorul 2 a instigat la dezordine publică, iar acum din eroare de pilotaj, care ne-a lăsat fără instrumente, s-a ajuns la situația asta.

Niciodată nu am spus că nu noi suntem de vină. Vina e a autorităților care au acceptat să nu critice pachetul de reglementări pus la dispoziție de guvern.

Vreau să vorbesc și eu pe îndelete. Eu reprezint autoritatea publică locală, nu MAI. Pentru asemenea situații, avem două paliere de sancționare. Administrativ – autorități publice locale și MAI – de ce nu a intervenit.

Guvernul ne-a trimis cu mâna la chipiu în fața acestor situații, fără regim de sancțiune. Fără măsuri concrete. S-a putut face doar un lucru, anularea autorizației de funcționare la terasă, pe zona de exterior, pentru că nu a avut niciodată autorizație să vândă mâncare la pachet.

„I-au condamnat toți bucureștenii!”

Dumnealui poate să vândă la masă, la terasă. Noi stăm și analizăm ce a spus un inconștient în spațiul public? Că din păcate are o terasă în Herăstrău? Restul cum au înțeles? Vă spun eu. Am discutat cu cei de la poliție: De ce refuzați să acționați? I-a găsit bunătatea, ar fi trebuit să fie atenți. Li s-a înmuiat mina la pix.

Dacă nu vorbim concret… Nu se supără nimeni că guvernul Orban e incapabil să facă o politică economică. Dar dă-mi instrumentele ca să nu omorâm un popor. I-au condamnat toți bucureștenii. Am primit 9.800 de email-uri. Inconștienți de care ne ferim, ei trebuie izolați”, a declarat Aurelian Bădulescu, viceprimarul Capitalei.

Detalii neștiute despre petrecerea din Herăstrău: „Am crezut că încremesc! Covidul era la mii de ani lumină de România”

O tânără care ieșise în parc pentru a face sport a povestit  o serie de detalii, legate de petrecerea din Herăstrău, unde zeci de persoane s-au distrat sâmbătă seara, fără să țină cont de restricțiile impuse de starea de alertă.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here