POZIȚIE. Vicepreședinte USR, despre excluderile din partid: Aceste practici trebuie să înceteze

0
125

Vicepreședintele USR, Nicolae Ștefănuță, cere conducerii partidului să înceteze excluderile și suspendările, pe care le consideră abuzive. El susține că din decembrie au fost excluși sau suspendați 35 de membri, care au avut „vina că au contestat acțiunile conducerii Barna”.

Vicepreședintele USR crede că excluderile nu fac bine partidului

Vicepreședintele USR, Nicolae Ștefănuță, a reacționat joi pe Facebook după ce în ședința de miercuri Biroul Național al USR l-a suspendat pe președintele organizației Sector 4, „cu doar o zi înainte de alegerile din filială, unde era candidat”.

„Este o situație pe care mulți colegi și foști colegi au reclamat-o intern de mai multă vreme, iar cei ce dețin majoritatea în conducerea partidului ignoră cu bună știință semnalele ce vin de la „firul ierbii”. Mai mult decât atât, prin susținătorii lor, creează contexte care să motiveze acțiunile abuzive de excludere sau suspendare a membrilor incomozi, catalogați ca „elemente”, „sabotori” sau „tineri zgomotoși”. Pretindem de la cel mai înalt nivel că facem o altfel de politică, că respectăm libertățile fundamentale și luptăm pentru o justiție independentă. Se întâmplă tot mai des în viața internă a USR excluderi și suspendări abuzive, intervenții chiar în procesul de alegeri interne pentru funcțiile de conducere la nivel de filiale locale sau județene, inclusiv la comisii de arbitraj care ar trebui să fie independente”, a scris Nicolae Ștefănuță.

Acesta susține că din decembrie până în prezent au fost excluși sau suspendați de Biroul Național „nu mai puțin de 35 colegi, majoritatea cu funcții de conducere în USR și cu „vina” că au contestat acțiunile conducerii Barna”.

Conform lui Ștefănuță, o parte din filialele locale și-a dat demisia în bloc, „reclamând practicile abuzive și de intimidare ale șefilor din aceste filiale”.

„Și toate acestea în timp ce, în cazul unor acuzații grave de încălcare a Statutului USR de către cei loiali echipei Barna, sesizările respective nu sunt puse pe ordinea de zi a Biroului Național sau a Comitetului Politic (în cazul unor parlamentari sau europarlamentari). Aceste metode trebuie să înceteze, iar majoritatea care conduce azi USR trebuie să se întoarcă la principiile pe care s-a clădit acest partid, dintre care cel mai important este acela că vocea fiecărui membru trebuie să fie auzită și ascultată. Democrația și politica reprezintă arta dialogului. Politica „pumnului în gură” este specifică altor forme de organizare către care cu siguranță nu vrem să ne îndreptăm nici ca partid, nici ca societate”, a mai scris vicepreședintele USR.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here