RĂBUFNIRE. Trump, dezlănțuit! Protestatarii Black Lives Matter sunt „vandali, agitatori, teroriști”! Garda Națională, activată în Washington!

0
115

Donald Trump s-a dezlănțuit la adresa protestatarilor din gruparea Black Lives Matter. Președintele Americii l-a acuzat pe unul din liderii mişcării BLM că a făcut apel la revoltă împotriva autorităților statului, un gest de neconceput în SUA!

Prima dată, Donald Trump a atacat pe Twitter, acolo unde a scris „Este trădare, răzvrătire, revoltă!”, cu referire la afirmaţiile preşedintelui filialei din New York a organizației Black Lives Matter, Hawk Newsome. Activistul declarase miercuri, 24 iunie, că, „dacă această ţară nu ne oferă ceea ce dorim, vom reduce acest sistem la cenuşă şi îl vom înlocuic cu un altul”. „Aş putea vorbi la figurat sau literal, este o chestiune de interpretare”, a adăugat el. Ulterior, scrie New York Post, Hawk Newsome a explicat că nu încurajează revoltele, dar că nici nu le condamnă.

Sloganul lui Trump: „Lege și ordine!”

De la declanşarea protestelor, preşedintele Donald Trump a căutat să proiecteze o imagine dură în gestionarea mişcării de revoltă din State şi a lansat pe Twitter numeroase mesaje care par să solicite forţelor de ordine să intervină mai ferm, impunându-și autoritatea. „Lege şi ordine!” a devenit sloganul preferat pe Twitter al președintelui Americii.

Joi, într-o sarabandă de postări în social-media, şeful statului a sugerat că protestatarii din New York au făcut apel la „a-i prăji ca pe slănină” pe poliţişti.

„Poliţia din New York este extrem de furioasă”, a comentat Trump cu referire la acest slogan. Deocamdată, niciun reprezentant al conducerii sau sindicatelor NYPD nu a făcut declaraţii publice.

Ce aroganță i-a făcut primarul New Yorkului lui Donald Trump

De asemenea, liderul de la Casa Albă s-a plâns că Bill de Blasio, primarul metropolei New York, a aprobat pictarea cuvintelor „Black Lives Matter” pe trotuarul celebrului Fifth Avenue, chiar în faţa clădirii Trump Tower, locuinţa din Manhattan a miliardarului.

Culmea, miercuri, un purtător de cuvânt al primarului Bill de Blasio a confirmat pentru New York Daily News că iniţiativa a fost validată astfel încât „de fiecare dată când Trump revine în ceea ce el numeşte oraşul său, să i se reamintească de Black Lives Matter”.

Protestatarii Black Lives Matter sunt „vandali, agitatori, teroriști”!

Referitor la acțiunile de protest din Washington, care tind să transforme capitala Americii într-un câmp de luptă, Donald Trump a ameninţat cu „pedepsirea” tuturor persoanelor care încearcă să răstoarne statui ale unor figuri istorice.

„În fiecare seară vom fi din ce în ce mai duri. La un moment dat va trebui să existe pedepse, pentru că trebuie să fie! Aceşti oameni sunt vandali, sunt agitatori, sunt cu adevărat terorişti …într-un anumit sens”, a răbufnit Trump la Fox News.

Statui şi monumente considerate a fi moşteniri rasiste au fost răsturnate şi distruse de protestatari în toată America, după moartea afro-americanului George Floyd. La solicitarea executivului american, 400 de membri ai Gărzii Naţionale au fost activaţi pentru a păzi monumentele din Washington! Luni, 22 iunie, protestatarii au încercat să dărâme statuia fostului preşedinte Andrew Jackson, din apropierea Casei Albe.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here