REACȚIE. Dr. Adina Alberts despre legea carantinării: „Un început în forță al naționalizărilor? Nicolae Ceaușescu ar fi râs cu lacrimi”

0
95

Medicul estetician Adina Alberts a avut o reacție dură pe pagina sa de Facebook față de legea carantinării, propusă de Guvern.

Aceasta a comparat propunerea legislativă cu naționalizarea din perioada comunistă și a adăugat că Nicolae Ceaușescu „ar fi râs cu lacrimi” dacă ar mai fi trăit în zilele noastre.

„Legea carantinării, un început în forță al NAȚIONALIZĂRILOR? Nicolae Ceaușescu ar fi râs cu lacrimi de ar fi fost azi printre noi.

Legea privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic, pe scurt «Legea carantinării», pare a fi un cal troian împins adânc în miezul democrației. Un articol din legea care s-a împotmolit, momentan, la Senat, specifică faptul că un „infectat” își poate pierde temporar, chiar și dreptul la proprietate, pe lângă faptul că poate fi luat cu forța din propriul domiciliu atunci când DSP-ul o cere!

Așadar, dragii mei, întrebați-mă să vă întreb! Deschidem poarta DICTATURII?! Doar pentru că politicienii ne spun că dau o lege dură, pentru că „ne vor binele”, că vor „să salveze vieți”? Dar ce treabă au bunurile unui bolnav cu boala propriu-zisă?!”, a scris Adina Alberts pe Facebook.

 

Adina Alberts: Dacă ești suspect că ai fi infectat, practic nu mai ai nicio proprietate?

Medicul mai susține că, din punctul său de vedere, legea este abuzivă, întrucât ar însemna că orice persoană suspectată că ar fi infectată cu noul coronavirus ar putea să-și piardă drepturile asupra proprietăților sale, indiferent de natura acestora.

„Alineatul 44, punctul 2: «Carantina bunurilor se instituie pentru bunurile suspecte de a fi contaminate, mijloace de transport sau alte bunuri suspecte de a fi contaminate, sau distrugere, după caz. Procedura de decontaminare sau distrugere se stabileşte prin ordin al ministrului Sănătății.»

Deci, ne luați casele, domnilor politicieni? Legiuți că ne veți distrugeți bunurile dacă dvs veți decide că este spre binele sănătății noastre?! Dacă ești SUSPECT CĂ AI FI INFECTAT, practic nu mai ai nicio proprietate, pentru că orice ai atins se carantinează, nu? Nu credeți că mergeți mult prea departe, domnilor politicieni?! Vă reamintesc un vers din Imnul țării noastre DEMOCRATE, domnilor politicieni: «Viață în libertate ori moarte!, strigă toți.»

PS: Mâine, duminică, 12 iulie, ora 18:00, voi fi împreună cu colaboratorii mei, în Parcul Herăstrău, la intrarea dinspre Arcul de Triumf. Sunt nerăbdătoare să vă cunosc personal pe câți mai mulți dintre dvs, stimații mei prieteni virtuali!”, a mai scris medicul estetician pe pagina sa de Facebook.

Votul în plenul Senatului privind proiectul de lege privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic, adoptat și depus de Guvern spre dezbaterea Parlamentului în procedură de urgență, a fost amânat, sâmbătă, pentru data de luni.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here