Studiu: Un medicament anticolesterol este eficient în ameliorarea simptomelor Covid-19

0
227

Potrivit cercetătorilor israelieni, un medicament anticolesterol ar putea să dea rezultate în lupta împotriva coronavirusului, relevă o cercetare realizată de Universitatea Ebraică din Ierusalim, relatează ziarul Globes.

Medicamentul Fenofibrat ar putea bloca reproducerea Covid-19 în celulele pulmonare.

Profesorul Yaakov Nahmias, directorul fondator al Centrului de Bioinginerie „Alexander Grass”, în colaborare cu dr. Benjamin Tenoever, de la Centrul Medical „Mount Sinai) din New York, au descoperit că medicamentul Fenofibrat (denumit comercial Ticor) ar putea bloca reproducerea Covid-19 în celulele pulmonare.

Profesorul Nahmias spune că a observat că reacția plămânilor la SARS-CoV-2 este în principal metabolică, conducând la acumularea de grăsimi în plămâni.

Profesorul Yaakov Nahmias a detaliat: „Am observat că reacţia plămânilor la SARS-CoV-2 este în principal metabolică, conducând la acumularea de grăsimi în plămâni. Date noastre arată că acumlarea de celule anormale poate anticipa aspecte critice ale evoluţiei Covid-19. Vorbim despre un progres major, care poate deschide posibilităţi de neutralizare a activităţilor virusului prin concentrarea asupra ţesutului-gazdă, care oferă virusului platforma de a se dezvolta. Acest lucru ne-a condus la a verifica ce tratamente existente pot bloca activitatea de reproducere a virusului, limitând astfel severitatea bolii”.

Medicamentul, aprobat în anul 1975 în Statele Unite

Testele de laborator arată că Fenofibrat, aprobat în 1975 în SUA pentru tratarea colesterolului, permite reducerea nivelului grăsimilor din plămâni. Cercetătorii au descoperit că medicamentul blochează abilitatea coronavirusului de preluare a controlului asupra celulelor pulmonare, limitând reproducerea virusului şi evoluţia bolii.

Profesorul Nahmias afirmă că un eventual medicament ar „transforma Covid-19 într-o răceală obişnuită.

Profesorul Yaakov Nahmias a spus că „Descoperirea noastră intervine în momentul potrivit, deoarece există indicii noi că anticorpii acestui virus permit protejarea pacienţilor doar câteva luni, iar dacă rezultatele noastre se vor confirma în testele clinice, tratamentul cu medicamentul nostru poate transforma Covid-19 într-o răceală obişnuită.”

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here