Franța și Germania vor testa pentru coronavirus cetățenii care sosesc din țări aflate pe „lista roșie”. Ce țări sunt vizate

0
482

Autoritățile din Franța și Germania au anunțat că vor introduce testări pentru COVID-19 la sosire pentru pasagerii care călătoresc din state cu risc ridicat, aflate pe așa-zisa „listă roșie COVID”.

Astfel, persoanele care vor fi testate pozitiv vor fi obligate să intre în izolare pentru o perioadă de 14 zile, potrivit CNN.

Printre țările vizate se numără și Statele Unite ale Americii.

În timpul unei vizite efectuate la Aeroportul Charles de Gaulle din Paris, premierul Franței, Jean Castex, a confirmat vineri o listă de 16 state aflate pe această „listă roșie”. Astfel, persoanele care vor sosi pe teritoriul Franței din aceste țări vor fi testate obligatoriu pentru coronavirus.

Potrivit Guvernului francez, cele 16 țări sunt Africa de Sud, Algeria, Bahrain, Brazilia, Emiratele Arabe Unite, Statele Unite, India, Israel, Kuwait, Madagascar, Oman, Panama, Peru, Qatar, Serbia și Turcia.

Persoanele testate pozitiv la sosirea pe teritoriul Franței vor intra în carantină timp de 14 zile, „până când starea lor va reveni la normal”, a declarat premierul, care a adăugat că noile reguli ar urma să intre în vigoare „în următoarele câteva zile”.

Și Germania a anunțat măsuri similare

Și autoritățile germane au introdus o politică de testare a pasagerilor care sosesc din statele cu grad ridicat de risc. Spre deosebire de măsurile luate de Franța, persoanele care sosesc în Germania din aceste state nu vor fi obligate să se testeze, însă cei care refuză vor intra automat în carantină timp de două săptămâni.

„Toate persoanele care vin din țările cu grad ridicat de risc în Germania sunt obligate să intre în carantină timp de 14 zile, iar carantina poate fi încheiată doar cu un rezultat negativ. Rata actuală a infecțiilor ne arată încă o dată că suntem abia la mijlocul pandemiei, iar călătoriile cresc riscul apariției unor noi cazuri în Germania”, a explicat Dilek Kalayci, ministrul regional al Sănătății din capitala Berlin.

Aceasta a mai explicat că toate costurile testelor vor fi suportate de către autoritățile germane.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here