Circulație auto restricționată în centrul Capitalei, miercuri dimineață, pentru parada de „Ziua Imnului Naţional al României”

0
279

Circulația rutieră va fi restricționată miercuri dimineață, pe mai multe străzi din centrul Capitalei, pentru parada militară organizată cu ocazia „Zilei Imnului Național al României”. Aceasta se va desfășura în Piaţa Tricolorului din faţa Palatului Cercului Militar Naţional, de pe Calea Victoriei.

Astfel, potrivit Brigăzii Rutiere a Capitalei, pentru buna desfășurare a evenimentului, traficul rutier va fi restricţionat după cum urmează:

  • între orele 06.00 – 10.00, pe str. C. Mille, între Calea Victoriei şi str. Ion Brezoianu;
  • între orele 08.30 – 10.00, pe Calea Victoriei, între str. Ion Câmpineanu şi Bd. Regina Elisabeta;
  • între orele 08.30 – 10.00, pe Bd. Regina Elisabeta, banda I de circulație, între Calea Victoriei şi Str. Ion Brezoianu, pe timpul intonării Imnului Naţional.

În momentul intonării Imnului de Stat, se va restricţiona traficul rutier pe Bd. Regina Elisabeta, între Piața Universității şi str. Ion Brezoianu, timp de cinci minute, în intervalul 09.00 – 10.00.

Care sunt rutele ocolitoare:

  • Piața Victoriei – Bd. Lascăr Catargiu – Bd. Magheru – Bd. Nicolae Bălcescu – Piaţa Universităţii – Piaţa Unirii;
  • Calea Ştirbei Vodă – Str. Berzei – Str. Buzești – Piața Victoriei;
  • Calea Ştirbei Vodă – Calea Victoriei – Str. Dem I. Dobrescu – Bd. Nicolae Bălcescu – Piaţa Universităţii.

Polițiștii rutieri le solicită conducătorilor auto să evite deplasarea în zonă, să circule cu prudență, să utilizeze rutele ocolitoare şi să respecte semnalele poliţiştilor rutieri.

Totodată, pietonii sunt rugaţi să circule numai pe trotuare, să traverseze strada prin locurile special amenajate trecerii, după o temeinică asigurare, la culoarea verde a semaforului electric şi să nu se deplaseze ori să staţioneze pe partea carosabilă.

Prognoza meteo, 29 iulie 2020. Vremea va fi călduroasă, chiar caniculară în zonele sudice și estice

Potrivit prognozei meteo de miercuri, 29 iulie, vremea va fi călduroasă, chiar caniculară în zonele sudice și estice. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și, îndeosebi la câmpie, va depăși pragul critic de 80 de unități.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar mai accentuate după-amiaza în zona de munte și în nord-vest, iar spre seară și noaptea în nordul teritoriului, unde pe arii restrânse vor fi ploi de scurtă durată, descărcări electrice, intensificări trecătoare ale vântului și, posibil, grindină.

Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 30 și 36 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 14 și 25 de grade Celsius, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei, spre 10-12 grade Celsius, potrivit stirimeteo.com.

Cod galben de caniculă în 22 de județe și în București. Temperaturile vor ajunge la 38 de grade

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, marți dimineață, o avertizare de cod galben de caniculă în 22 de județe și în București.

Avertizarea meteo este valabilă în zilele de miercuri și joi (29 și 30 iulie), iar începând de astăzi, de la ora 12:00, până joi seară, a fost emisă o informare meteo de disconfort termic. Temperaturile maxime vor ajunge la 38 de grade Celsius.

Informarea meteo este în vigoare în intervalul marți ora 12.00 – joi ora 20.00. Valorile termice vor continua să crească, astfel încât vremea va deveni călduroasă în cea mai mare parte a țării, caniculară în regiunile extracarpatice.

Se vor înregistra frecvent temperaturi maxime de peste 33…35 de grade, disconfortul termic va fi ridicat, iar pragul critic de 80 de unități al indicelui temperatură-umezeală (ITU) va fi atins în zonele de câmpie și podiș din sudul și estul țării și local din vest.

Cum va fi vremea în toată țara în următoarele 4 săptămâni

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni.

Pentru intervalul 27 iulie-3 august, sunt anunţate averse de ploaie în cea mai mare parte a ţării, dar în special în regiunile vestice şi nord-vestice.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here