Autoritățile germane, îngrijorate de creșterea numărului de cazuri de COVID-19: Apar primele semne privind un al doilea val al pandemiei

0
252

Autoritățile din domeniul sănătății publice din Germania au descris marți recenta creștere înregistrată la nivel național în ceea ce privește numărul de noi cazuri de infectare cu coronavirus ca fiind un motiv de îngrijorare profundă.

Lothar Wieler, președintele Institutului Robert Koch (RKI) pentru controlul bolilor, a declarat că este „foarte îngrijorat de noile evoluții”, adăugând că ar putea exista semne ale unui al doilea val al pandemiei de COVID-19, informează site-ul politico.eu.

În ultimele șapte zile, Germania a înregistrat 3.611 noi cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus, potrivit statisticilor prezentate de către autoritățile de la Berlin.

„La sfârșitul lunii iunie și începutul lunii iulie, au existat doar aproximativ 300 până la 500 de noi infecții raportate în fiecare zi către Institutul Robert Koch”, a declarat Lothar Wieler în cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc marți dimineață.

El a descris statisticile de luna trecută ca fiind un „mare succes” și a spus că acestea dovedesc că măsurile adecvate pot ajuta la controlarea pandemiei.

Numărul de cazuri noi, în creștere în Germania

Cu toate acestea, Germania a înregistrat vinerea trecută 815 de noi cazuri.

Din acest motiv, Wieler a făcut apel la germani să respecte regulile precum păstrarea distanței fizice, igiena mâinilor și purtarea măștilor de protecție.

În cadrul aceleiași conferințe de presă, Ute Rexroth, un oficial de rang înalt din cadrul Institutului Robert Koch, a declarat că susține spusele lui Wieler, adăugând că Germania se confruntă acum cu focare în toată țara, ceea ce îngreunează activitatea autorităților responsabile cu anchetele epidemiologice.

În ultimele 24 de ore, în Germania au fost înregistrate 633 de cazuri noi de infectare cu noul tip de coronavirus, astfel că numărul total al cazurilor de COVID-19 a ajuns la 206.242 la nivel național. În același timp ce numărul de decese a crescut cu patru, ajungând până la 9.122 în întreaga țară.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here