GÂNDUL LIVE. Cosmin Andreica, liderul sindicatului Europol, despre tensiunile dintre poliție și DSP: „Polițiștii nu pot transporta pacienții cu COVID-19 pe bancheta din spate”

0
129

Cosmin Andreica, liderul sindicatului Europol, a dezbătut, la GÂNDUL LIVE, scandalul între sindicatele din poliție și direcțiile de sănătate publică. La mijloc este procedura de recuperare a pacienților COVID care au refuzat internarea în cele trei săptămâni de vid legislativ. DSP ar vrea ca pacienții să fie luați de acasă de Poliție, deși oamenii legi nu au echipamente de protecție și nu pot pune pacienții contagioși pe bancheta din spate a autospecialei!

„Am vorbit încă de săptămâna trecută, când s-a solicitat ca polițiștii să recupereze acei pacienți Covid-19 care au refuzat internarea. Gândiți-vă că polițiștii au doar o mască și o pereche de mănuși.

„Nu putem transporta persoanele cu COVID pe bancheta din spate!”

Personalul medical are combinezon, mască, chiar și când există o suspiciune. Există mai multe solicitări din partea DSP la nivel de județ, așa cum a apărut și în presă o astfel de adresă. Se solicită polițiști care să conducă forțat acele persoane care refuză internarea. Fără a specifica sub ce formă să se realizeze.

Nu putem accepta ca persoanele să fie transportate pe bancheta din spate. Vorbim despre niște lucruri… Ne vom afla într-o situație ridicolă, când ministrul Vela a vrut să trimită polițiștii să împartă lumină.

Mai lipsește să recuperăm pacienții de Covid… Cum este tratat personalul medical care are asemenea instrumente? Nu suntem foarte siguri că asemenea discuții există, la nivel înalt. Noi am solicitat și vrem ca aceste proceduri să stabilească de la nivel înalt, altfel vom avea polițiști infectați și vor interacționa tot cu cetățenii neinfectați și îi vor contamina fără să își dea seama.

A existat o videoconferință cu prefecții, săptămâna trecută, care nu a clarificat situația. Nu știm de vreo solicitare oficială, cu privire la atribuții, sarcini, atunci interesul nostru este ca aceste proceduri să fie stabilite la nivel înalt, cu asigurarea mijloacelor de protecție, astfel încât colegii să nu fie expuși infectării.

„Colegii mei au fost infectați în starea de urgență”

Colegii mei au luat contact fără să își dea seama cu asemenea persoane. Nu vorbim despre echipamente puse la dispoziție de DSP. Echipamentele au fost luate de unitățile de poliție, mănuși și măști, ceea ce reprezintă o insuficiență, în condițiile în care cineva are pretenția să îi punem în viață Procesul-verbal… Am avut și în starea de urgență colegi care au pus mâna pe documente și s-au infectat”, a declarat Cosmin Andreica la GÂNDUL LIVE.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here