O fetiță de 12 ani din Caraș-Severin era violată, de un an și jumătate, de concubinul mamei și tatăl acestuia. Femeia i-a reclamat abia acum la Poliție

0
251

Doi bărbați de 29 și 56 de ani, din comuna Șopotu Nou, județul Caraș-Severin, acuzați că ar fi constrâns o minoră de 12 ani să întrețină relații sexuale cu aceștia, au fost reținuți marți, 28 iulie, pentru 24 de ore.

Măsura a fost dispusă de polițiști de la Secția 6 Poliție Rurală Bozovici, același județ, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oravița.

Miercuri, 29 iulie, cei doi au fost prezentați Judecătoriei Oravița, cu propunere de arestare preventivă, instanța admițând propunerea și dispunând arestarea preventivă a acestora, pentru 30 de zile.

Polițiștii au fost sesizați, ieri, în jurul orei 13, chiar de către mama minorei despre faptul că concubinul său și tatăl acestuia, care locuiesc la aceeași adresă cu cele două, ar fi întreținut relații sexuale cu minora, în repetate rânduri, în perioada februarie 2019 până pe data de 24 iulie.

În acest caz, a fost informată de urgență Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Caraș-Severin. Totodată, a fost efectuată o expertiză medico-legală, concluziile preliminare ale medicului legist confirmând suspiciunile existente în cauză.

Polițiștii, sub coordonarea procurorului, continuă cercetările în acest caz, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de viol, în scopul tragerii la răspundere penală a persoanelor vinovate.

Cei doi bărbați vor fi plasați în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin, dar pe întreg parcursul procesului penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Caz cutremurător la Brăila: Fetiță de 10 ani, ademenită de doi bărbați într-o locuință și violată

O fetiță de 10 ani a fost ademenită de doi bărbați într-o locuință din Brăila și violată, anul trecut, în luna noiembrie. Potrivit unui comunicat transmis  de Poliția Brăila, oamenii legii au fost sesizați de medicii de la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) din cadrul Spitalului Județean de Urgență Brăila că o femeie din oraș s-a prezentat împreună cu fiica sa, în vârstă de 10 ani, pentru a fi consultată. Femeia a susținut că fata a fost violată.

„Din primele verificări, polițiștii au stabilit că, în cursul zilei de 24 noiembrie a.c., în jurul orei 18.30, în timp ce fetița se afla într-un cartier din oraș, ar fi fost acostată de doi bărbați necunoscuți și ademenită să meargă într-o locuință din Brăila. Aici, prin violență, ar fi fost obligată să întrețină raporturi sexuale cu aceștia”, arată Poliția Brăila.

La scurt timp de la sesizare, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila au reușit să-i prindă pe cei doi tineri, cu vârste de 20 și 30 de ani, bănuiți de viol.

 

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here