Copilul din Dej, mâncat de viermi și muște, a murit! Ce riscă mama neglijentă

0
206

Drama lui Valentin, un băiețel de 9 ani din Dej, a șocat o țară întreagă. Copilul lăsat chiar de mama lui cu răni mâncate de viermi și muște a murit, după două săptămâni în care medicii s-au zbătut pentru a-i salva viața.

Valentin intrase în comă când l-au găsit asistenții sociali. Conectat la aparate de medicii Spitalului de Pediatrie din Cluj, băiețelul s-a zbătut între viață și moarte vreme de 14 zile, însă lupta a fost prea puternică pentru el. Publicația locală Dejeanul scrie că s-a stins din viață duminică seară.

Săptămâna trecută, echipa de medici care îl supraveghea a decis să-i oprească medicamentația pentru o zi ca să îi poată efectua mai multe investigaţii. Doctorii au ajuns la concluzia că băiatul prezenta grave leziuni neurologice, iar în cazul în care ar fi supravieţuit, șansele pentru o recuperare totală erau minime; practic, Valentin ar fi fost o „legumă” pentru tot restul vieții.

Mama lui Valentin, cercetată pentru omor!

Aflată în arest, mama neglijentă poate fi acum cercetată pentru fapta de omor. La momentul reținerii, procurorul de caz a încadrat-o pe Fuleki Erszebet doar la tentativă de omor, însă decesul lui Valentin schimbă total datele problemei. În primul rând, ar putea fi trași la răspundere și bunica băiatului, dar şi concubinul mamei, în condiţiile în care copilul minor a ajuns la spital în comă, deși locuia cu trei adulţi în apartament. Micuțul Valentin stătea în aceeași casă cu mama, concubinul ei și bunica. Neglijat de toți, băiețelul a intrat în comă, fiind mâncat de viermi și muște, cu unele părți ale corpului în putrefacție!

Arestată pentru 30 de zile, Fuleki Erszebet a cerut să fie cercetată în stare de libertate, însă magistrații Curții de Apel Cluj i-au respins solicitarea.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here