Traian Băsescu susține că, dacă ar fi primarul Capitalei, ar putea debloca în câteva ore conturile instituției

0
94

Traian Băsescu a declarat duminică seara că, dacă va câștiga cursa electorală pentru Primăria Capitalei, are soluție la scandalul Costică Costanda, speță în urma căreia Capitala s-a trezit cu conturile blocate. Întrebat dacă PMP ar putea reveni asupra deciziei de a avea propriul candidat la Primăria Capitalei, Traian Băsescu a spus că „a trecut timpul ofertelor” și că PMP are capacitatea să-și ducă bătăliile politice.

„Responsabilitatea unui șef de instituție este să ia din timp măsurile necesare să nu ajungă în situația de a i se bloca conturile”, a declarat duminică seara Traian Băsescu la Digi 24 referindu-se la Gabriela Firea, despre care spune că pozează în „înger neprihănit” și „s-a trezit în ultima clipă”.

Primarul Gabriela Firea caută soluții pentru a debloca banii Bucureștiului, după ce a fost pusă poprire pe conturile primăriei

Primarul Gabriela Firea caută soluții pentru a debloca banii Bucureștiului, după ce a fost pusă poprire pe conturile primăriei, la cererea omului de afaceri Costică Costanda. Municipalitatea trebuie să îi plătească bărbatului despăgubiri de 115 milioane de euro, din cauza unor terenuri pe care bărbatul ar fi vrut să construiască clădiri de locuințe.

Traian Băsescu, din mandatul de primar al căruia datează speța Costanda, îi reproșează actualului edil că nu a reușit să negocieze și să-i convingă pe consilierii municipali să voteze în favoarea unei soluții. Asta, susține Traian Băsescu, pentru că edilul a avut o evaluare lipsită de credibilitate.

Traian Băsescu: „Dacă doamna Firea crede că au fost fraude, drumul la DNA este deschis”

„Dacă doamna Firea crede că au fost fraude, drumul la DNA este deschis, numai că până atunci, trebuie să execute hotărârile judecătorești, că mă tem că ajunge dânsa la DNA pentru nepunerea în aplicare a hotărârilor judecătorești și pentru lipsa de respect față de proprietate”, a declarat Traian Băsescu la Digi24.

„Toate instituțiile statului român trebuie să învețe să respecte proprietatea. Respectarea proprietății nu este facultativă, este garantată de Constituție”, spune Traian Băsescu, arătând că familia Lincaru, care era proprietara terenului pe care s-a construit Satul Francez, avea patru decizii definitive ale instanței, iar Costică Costanda a cumpărat în totală legalitate terenul de la familia Lincaru.

Soluția propusă de Băsescu: O evaluare credibilă a terenului pe care îl oferă la schimb Primăria

„Această situație se poate debloca foarte simplu: o evaluare credibilă a terenului pe care îl oferă la schimb Primăria, iar consilierii generali să aprobe acest schimb de teren. Nu există alt drum. Prostia asta cu împrumutul fără să rezolve problema o va duce la alte procese, iar timpul în care nu execută hotărârea judecătorească înseamnă penalități și nu-s mici penalitățile. O să se trezească cu 200 de milioane datorie peste câteva luni și nu-s din banii dânsei, sunt din banii bucureștenilor”, a avertizat Traian Băsescu.

PMP va decide săptămâna viitoare dacă fostul președinte va candida la Primăria Capitalei

Situația „o deblochez în câteva ore”, susține Traian Băsescu, în ideea că ar ajunge din nou primar general al Capitalei. El a spus că PMP va decide săptămâna viitoare dacă va candida la Primăria Capitalei. „Dacă voi candida, situația va fi deblocată în câteva ore, pentru că pur și simplu, prin dispoziție de primar, îi dau lui Costanda terenul din Satul Francez. Punct”, a declarat Traian Băsescu, duminică seara, la Digi24. „Nu vreau să dau teren pe malul lacului Floreasca. Deci, acolo unde au câștigat Lincarii terenul în instanță, acolo va primi terenul pe care l-a cumpărat”, a adăugat Traian Băsescu.

Eugen Tomac a afirmat marți, la Digi 24, că fostul președinte Traian Băsescu va candida la Primăria Capitalei din partea PMP. Președintele PMP a mai spus că dacă Nicușor Dan va pierde alegerile, acest rezultat va fi meritul USR, nu al PMP.

 

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here