După o postare pe Facebook, s-au iscat proteste în India. Două persoane şi-au pierdut viaţa

0
84

În oraşul Bengaluru, din sudul Indiei, au fost provocate proteste în urmă unei postări pe Facebook considerată “insultătoare” la adresa profetului Mohamed, potrivit AFP.

Postarea pe Facebook,  ofensivă pentru musulmani a stârnit, marți seară, proteste în centrul tehnologic al Indiei în care a fost atacată o secție de poliție, iar casa și vehiculele unui politician au fost torcate

„Situația este sub control”, a spus poliția orașului Bengaluru pe Twitter, adăugând că poliția a tras muniție vie pentru a dispersa mulțimea după ce a folosit gaze lacrimogene și bastoane.

Un oficial de poliție a declarat că a fost impusă o lege de urgență care interzice adunările în Bengaluru, un oraș de 12 milioane de oameni mai cunoscut sub numele de Silicon Valley din India.

Elizabeth Puranam, de la Al Jazeera, raportând de la New Delhi, a declarat că protestatarii au forțat întreprinderile să se închidă.

„Poliția spune că un grup foarte mare de oameni s-a despărțit în două grupuri și s-a deplasat în jurul cartierului forțând negustorii să își închidă standurile, avariază proprietățile, să stingă vehiculele înainte de a merge la două secții de poliție diferite”, a spus Puranam.

Postarea, care ar fi implicat pe profetul Mohammed, a fost ștersă de atunci. Facebook nu a comentat imediat problema.

Cel puțin trei persoane au murit în orașul indian din Bangalore, după ce poliția a tras împotriva mulțimilor care s-au revoltat împotriva unui comentariu „derogatoriu” despre profetul Muhammad. Poliția a arestat până acum 111 persoane.

 

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here