Pandemia de coronavirus este „departe de a se termina”: „Suntem încă în mijlocul unei pandemii accelerate, intense și foarte grave”

0
80

Margaret Harris, medic la Organizația Mondială a Sănătății, spune despre COVID-19 că este virusul pandemic perfect al vremurilor noastre și că, în aceste momente, trăim în vremea coronavirusului, potrivit BBC News.

Au trecut mai mult de șase luni de când Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat sosirea unui nou virus – o situație de urgență globală.

”Este virusul pandemic perfect al vremurilor noastre. Acum trăim în vremea coronavirusului’’

Mongolia are cea mai lungă frontieră comună cu China, țara unde a început pandemia, și ar fi putut fi grav afectată. Cu toate acestea, niciun caz care necesită terapie intensivă nu a avut loc până în luna iulie. Până în prezent, aproximativ 300 de persoane au fost infectate și nu a fost înregistrat niciun deces.

Profesorul David Heymann, de la London School of Hygiene and Medical Tropical, a declarat că Mongolia a făcut o treabă bună cu resurse foarte limitate.

Pe de altă parte, susține profesorul Heymann, o „lipsă de conducere politică” a împiedicat multe țări în care „liderii de sănătate publică și liderii politici au dificultăți să vorbească împreună”. Într-un astfel de climat, virusul a înflorit.

În schimb, doar în Brazilia, 2,8 milioane de persoane au fost infectate și peste 100.000 au murit.

,,Este virusul pandemic perfect al vremurilor noastre. Acum trăim în vremea coronavirusului”, a explicat Margaret Harris, medic la OMS.

„Suntem încă în mijlocul unei pandemii accelerate, intense și foarte grave”, a mai adăugat Harris.

,,Este o diferență majoră, putem rupe lumea în două”

Poziția Africii în lupta împotriva coronavirusului rămâne o întrebare deschisă. Au existat mai mult de un milion de cazuri; după un început de succes, Africa de Sud nu pare să se claseze pe un loc bun, având majoritatea cazurilor de pe continent.

,,Acesta este un virus care circulă pe toată planeta. Ne afectează pe fiecare dintre noi. Trece de la om la om și evidențiază că suntem toți conectați”, a spus medicul Elisabetta Groppelli, de la St George’s, Universitatea din Londra.

„Există oameni care au apă pentru a se spăla pe mâini și alții care nu au. Aceast este o diferență majoră, putem rupe lumea în două. Și există un mare semn de întrebare despre cum controlează virusul, dacă nu există un vaccin”, a mai explicat aceasta.

Coronavirus România: 1.415 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19)

Până astăzi, 14 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 68.046 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

31.920 pacienți au fost declarați vindecați și 7.497 pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.415 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos.

 

 

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here