Focuri de avertisment în Portul Constanţa pentru prinderea unor sirieni suspectaţi de contrabandă cu ţigări

0
69

Poliţiştii de frontieră din cadrul  Gărzii de Coastă au făcut uz de armamentul din dotare şi au tras 12 focuri de avertisment pentru prinderea unor contrabandişti de ţigări, care nu s-au supus somaţiilor. Aceştia erau marinari sirieni, iar la bordul navei au fost găsite aproape 14.000 de pachete cu ţigări de contrabandă.

Potrivit unui comunicat al Gărzii de Coastă, poliţiştii de frontieră coordonaţi de procurorul din cadrul Parchetului Curţii de Apel Constanţa, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu în Portul Constanţa Sud, au desfăşurat o acţiune în vederea combaterii contrabandei cu ţigări, în cadrul unui dosar penal.

Sirienii, avertizați în apropierea unei nave nave sub pavilion Panama

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, coordonați de procurorul din cadrul Parchetului Curții de Apel Constanța,  au desfășurat o acțiune în Portul Constanța Sud, pe 19 august, în cadrul unui dosar penal ce viza o grupare specializată în contrabanda cu țigări.

Polițiștii de frontieră  au executat 12 focuri de avertisment, în plan vertical

Astfel, la țărm, în dreptul unei nave sub pavilion Panama, polițiștii de frontieră au depistat 5 persoane care au descărcat 6 baxuri de țigări netimbrate, în vederea comercializării. Polițiștii de frontieră au intervenit pentru reținerea persoanelor, iar întrucât acestea nu s-au supus somațiilor verbale, încercând să fugă, au fost executate 12 focuri de avertisment, în plan vertical. La cercetări s-a stabilit ca cele cinci persoane sunt marinari sirieni pe nava acostată în port, având vârste cuprinse între 21 și 54 de ani.

În continuarea acțiunii s-a efectuat un supracontrol asupra navei sub pavilion Panama, în urma căruia au mai fost descoperite, disimulate într-un tanc de apă, alte pachete cu țigări netimbrate, de diferite mărci.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here