Marcel Ciolacu spune că social-democrații sunt „o minoritate” și că liberalii „au tot”: Să conducă România, să nu mai caute vinovați

0
59

Marcel Ciolacu a declarat duminică la România TV că social-democrații sunt „o minoritate” și că liberalii „au tot” – Guvern, Parlament, Cotroceni. Liderul social-democrat susține că, în acest context, PNL trebuie să își asume ce se întâmplă și să nu mai caute vinovați în altă parte. În același timp, marcel Ciolacu a criticat Guvernul pentru că nu a dublat alocația, nu a distribuit măști pentru copiii care merg lașcoală și nici nu a distribuit tabletele promise pentru noul an școlar.

Marcel Ciolacu a ieșt cu o serie de declarații ofensive, în contextul în care în Parlament, urmează săptămâna decisivă pentru majorarea pensiilor cu 40% si creșterea salariilor pentru profesori. Premierul Ludovic Orban speră că PNL va reusi să blocheze modificarea rectificării bugetare, în forma decisă de PSD.

Marcel Ciolacu: La moțiune a venit PSD, Pro România, ALDE, PPU-sl. Nu suntem majoritari, PNL să-și asume

„Daca dl Kelemen Hunor, dl Dan Barna, minoritatile nationale, dl Basescu, doresc sa fie solidari cu Guvernul, asta este, nu are rost. Noi suntem o minoritate. La motiune a venit PSD, Pro Romania, ALDE, PPU-sl. Nu suntem majoritari, sa-si asume. Au tot. Au majoritate in Parlament, au Guvernul, au Presedintele. Să conduca Romania, sa nu mai caute vinovati”, a declarat Marcel Ciolacu.

Liderul PSD crede că prezența la vot va fi bună: Eu sunt ferm convins că oamenii vor merge la vot

„Aceeași estimare a fost și în Polonia. Să știți că oamenii s-au hotărât și au mers la vot. Eu cred că românii vor merge la vot, mai ales că vorbim de alegeri locale. Oamenii vor să-și aleagă gospodarii din localitățile lor. Eu sunt ferm convins că oamenii vor merge la vot, iar primarii, indiferent de culoarea politică, sunt mai responsabili decât actuala guvernare și vor lua măsurile necesare ca să fie votul cât se poate de în siguranță”, a mai spus Ciolacu.

Ciolacu, despre atitudinea Guvernului privind legea de majorare a pensiilor: O abordare total cretină
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, cataloghează drept „o abordare total cretină” modul în care Guvernul s-a raportat la aplicarea legii adoptate de PSD care prevedea majorarea cu 40 la sută a punctului de pensie şi susţine că decizia Executivului de a nu dubla alocaţiile, de a nu aloca măşti pentru elevi este „o vendetă” la adresa copiilor.

Marcel Ciolacu a anunţat duminică,  într-o conferinţă de presă susţinută în Valea Jiului,că la rectificarea bugetară PSD va vota pentru alocarea de fonduri în vederea aplicării acestei legi.

„Noi, marţi sau miercuri, o să facem un plen reunit şi o să facem corecţiile necesare în legea de rectificare, astfel încât legea să fie respectată. Nu ştiu ce o să mai inventeze, presupun că o s-o atace din nou la CCR, o să revină în Parlament, o vom vota din nou”, a declarat Marcel Ciolacu.

Liderul PSD a criticat şi atitudinea Guvernului faţă de copii, spunând că „mai nou, vedem această vendetă cu copiii”

„Mai nou, vedem această vendetă cu copiii, care eu, să mă ierte Dumnezeu, nu am crezut că vreun guvern vreodată va avea această abordare vizavi de copii. Nu le-ai dublat alocaţia cu banii pe care îi aveai deja în cont, îi avea domnul Orban în contul personal al primului ministru, două miliarde, ai cumpărat primari. Nu a dublat alocaţia, nu a dat măşti. Nu a dat tablete, mai nou modifică şi legea cu tichete, ca astăzi toţi preşedinţii de Consilii Judeţene să spună că nu mai există bani pentru transportul copiilor la şcoală. Mă oameni, dacă sunteţi atât.. am înţeles sunteţi proşti, mă, dar ce aveţi cu copiii noştri?”, a mai spus Ciolacu.

 

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here