Directorul de la Auschwitz Memorial și alți 120 de voluntari vor să meargă la închisoare în Nigeria: Gestul emoționant în încercarea de a salva un băiețel – FOTO

0
126

Omar Farouq, în vârstă de 13 ani, a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru blasfemie de către un tribunal Sharia. Directorul de la Auschwitz Memorial se oferă, alături de alți 120 de voluntari, să ispășească o parte a pedepsei, considerând-o „rușinoasă” pentru omenire.

Directorul de la Auschwitz Memorial din Polonia l-a îndemnat pe președintele Nigeriei să grațieze un băiat de 13 ani care a fost închis pentru acuzații de blasfemie – chiar oferindu-se voluntar pentru a îndeplini el însuși o parte a pedepsei cu închisorea.

Piotr Cywinski l-a îndemnat pe președintele nigerian Muhammadu Buhari să intervină în cazul lui Omar Farouq. Adolescentul a fost acuzat că a făcut declarații blasfemitoare despre Allah într-o ceartă cu un prieten și a fost condamnat luna trecută de un tribunal Sharia, din nord-vestul statului Kano, la 10 ani de închisoare.

Directorul de la Auschwitz Memorial și alți 120 de voluntari vor să meargă la închisoare în Nigeria

Cywinski a susținut că, în cazul în care președintele nu i-ar putea acorda clemență lui Farouq, atunci 120 de voluntari adulți, „eu personal printre ei”, ar trebui să facă fiecare o lună într-o închisoare nigeriană în locul băiatului.

În calitate de director al Auschwitz Memorial, aflat pe locul lagărului de exterminare nazist german, „unde copii au fost închiși și uciși, nu pot rămâne indiferent față de această sentință rușinoasă pentru omenire”, a explicat Cywinski în scrisoarea, care a fost postată pe contul de Twitter al instituției.

Gestul emoționant în încercarea de a salva pe băiețelul condamnat la 10 ani de închisoare

„El nu ar trebui să fie obligat să își piardă întreaga tinerețe, să fie privat de oportunități și stigmatizat… pentru tot restul vieții sale”, a mai precizat acesta în scrisoare.

Doi purtători de cuvânt ai președintelui Nigeria au refuzat să comenteze sâmbătă cerința neobișnuită a lui Cywinski, potrivit dw.com.

Baba Jibo Ibrahim, purtător de cuvânt al justiției în statul Kano, a declarat pentru Reuters că nu a văzut scrisoarea, dar a spus că președintele are puterea de a-l ierta pe băital în vârstă de 13 ani.

Condamnat la închisoare, deși are doar 13 ani. Un copil din Nigeria este acuzat de blasfemie  UNICEF îşi exprimă „profunda îngrijorare” cu privire acest caz

Omar Farouq, în vârstă de doar 13 ani, a fost condamnat la 10 ani de închisoare de un tribunal Sharia din statul nigerian Kano. Acuzaţiile aduse băiatului au legătură cu limbajul inadecvat folosit cu referire la Allah în timpul unui conflict cu un prieten.

Sentinţa a fost pronunţată în luna august de aceeaşi instanţă care a condamnat-o la moarte şi pe Yahaya Sharif-Aminu, de 22 de ani, pentru blasfemie la adresa profetului Mohammed, spun avocaţii.

UNICEF îşi exprimă „profunda îngrijorare” cu privire acest caz

UNICEF a emis miercuri o declaraţie în care îşi exprimă „profunda îngrijorare” cu privire la condamnare.

„Condamnarea acestui copil – Omar Farouk, în vârstă de 13 ani – la 10 ani de închisoare este greşită.(…) De asemenea, neagă toate principiile fundamentale, de bază, ale drepturilor copilului şi ale justiţiei copilului la care Nigeria – şi, implicit, statul Kano – s-a angajat”, a declarat Peter Hawkins, reprezentantul UNICEF în Nigeria.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here