Primul sondaj SOCIOPOL realizat în București după alegerile locale. Care sunt persoanele publice cu cea mai mare popularitate

0
80

Institutul de sondare a opiniei publice SOCIOPOL a realizat primul sondaj de după desfășurarea alegerilor locale. Acesta a fost efectuat pe un eșantion de 1003 persoane din București, și relevă că în ceea ce privește încrederea cetățenilor, pe primele trei poziții se află, în ordine, Klaus Iohannis (43%), Gabriela Firea (42%), respectiv Raed Arafat (39%). De asemenea, potrivit sondajului, 34% dintre cei chestionați ar vota cu USR PLUS la alegerile parlamentare din decembrie, în timp ce 32% ar vota cu PSD, PNL obținând 19%.

USR PLUS, lideri în București

Potrivit sondajului SOCIOPOL, 34% dintre cei chestionați ar vota cu USR PLUS la alegerile parlamentare din decembrie, în timp ce 32% ar vota cu PSD, PNL obținând 19%.

De asemenea, PMP și PRO București 2020 ar urma și ele să intre în Parlamentul României, obținând scoruri de 5%.

Sursă: SOCIOPOL

Klaus Iohannis, Gabriela Firea și Raed Arafat, figurile publice care beneficiază de cea mai mare încredere

Sondajul mai relevă că în ceea ce privește încrederea cetățenilor, pe primele trei poziții se află, în ordine, Klaus Iohannis (43%), Gabriela Firea (42%), respectiv Raed Arafat (39%).

Sondajul mai arată că printre cei cărora bucureștenii le acordă o încredere mare se află și Nicușor Dan (38%), Mugur Isarescu (33%), respectiv Patriarhul Daniel (31%).

Sursă: SOCIOPOL

Fraudarea alegerilor locale

Din sondaj mai reiese și că 40% dintre bucureștenii chestionați cred că alegerile au fost cu siguranță fraudate, în timp ce 31% cred că este probabil să fie fost fraudate.

De asemenea, 10% spun că probabil că alegerile nu au fost fraudate, în timp ce 8% sunt siguri că alegerile nu au fost fraudate.

Sursă: SOCIOPOL

Bucureștenii nu sunt încrezători în forțele lui Nicușor Dan de a rezolva problemele legate de apa caldă

Din cadrul sondajului reiese că 44% dintre cei chestionați cred că Nicușor Dan probabil nu va rezolva problema apei calde din București, în timp ce 8% sunt siguri că nu o va face.

Tot din sondaj reiese că 25% spun că noul edil probabil va rezolva această problema, în timp ce 16% sunt siguri că va reuși.

Sursă: SOCIOPOL

 

Vezi integral sondajul realizat de SOCIOPOL aici

 

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here